avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate vinde dintr-o casa doar o camera?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate vinde dintr-o casa doar o camera?

Am o casa bun propriu luata inainte de casatorie.Dupa casatorie am renovat-o complet adaugandu-i o camera in plus.Cheltuielile cu materialele le-am suportat doar eu,sotul meu a facut toata manopera( inaltat peretii casei, acoperis nou,tencuit si izolat + construit o camera in plus)Daca la un eventual partaj nu ne putem intelege la suma ce trebuie eu sa i-o achit sau nu imi permit atat cat cere el pot sa ii vand o camera din casa daca e de acord si el?
Cel mai recent răspuns: ContSters274581 , utilizator 07:50, 13 Aprilie 2013
În condiţiile art. 317 alin. (1) din noul Cod civil, „fiecare soţ poate să încheie orice acte juridice cu celălalt soţ”. Astfel, în principiu, vânzarea între soţi a devenit valabilă (incapacitatea prevăzută de art. 1307 din Codul civil de la 1864 fiind eliminată).

Însă nu asta e problema dumneavoastră, ci faptul că noua cameră constituie bun comun şi trebuie supus partajului.

Toate cele bune!
Ca sa pot vinde camera care a devenit bun comun sotului ,ce trebuie sa fac,ce acte necesita tranzactia aceasta si daca se poate face inainte de divort sau dupa? camera nou construita nu are autorizatie de constructie am ridicat-o fara aprobare.In CF apare doar "casa in suprafata de x m.p. nu si numarul de camere.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
ContSters274581, utilizator
Atunci cum ii vindeti o camera care e inexistenta in acte ? ? practic nu puteti sa o vindeti...pt ca nu figureaza nicaieri....inca...
Da, exista ceva probleme...
Daca nu exista autorizatie de construire si nu este intabulata in Cartea Funciara nu o puteti vinde.
Mergeti sa va sfatuiti cu un notar cum sa procedati ca sa va faca vanzarea.

Puteti sa mergeti si la avocat dar in caz de proces.
Daca cu notarul nu rezolvati nimic va ramane numai varianta cu avocatul.
Dupa parerea mea puteti rezolva problema in procesul de partaj insa va fi destul de complicat.
1. Noua camera este bun comun,
2. Nu aveti acte de proprietate pt ea, adica autorizatie si proces verbal la teminarea lucrarilor.
3. Nu este cadastrata si intabulata.
4. Nu puteti vinde o camera pur si simplu dintr o casa..din simplu motiv ca accesul la acea camera trebuie sa se faca cumva din afara...e ca la bloc unde fiecare apartament are o cota parte din dependintele si partile comune ale imobilului, cale de acces.....etc...
5. Problema dvs se rezolva in cadrul unui partaj fie pe cale amiabila la notar fie in instanta .
6. Chiar daca vanzarea nu mai este interzisa intre soti in cazul dvs avand regimul comunitatii legale de bunuri nu are niciun efect aceasta vanzare, iar ar produce efecte in cazul in care ati avea regimul separatiei de bunuri sau conventional.

Alte discuții în legătură

Afacere pe baza conventiei intre persoane fizice ili47 ili47 Pe baza unei conventie facut la avocat,legalizat exista o afacere "de a construi si vinde casa" ,priofitul va fi 50%,din casele nevindute. 1 asociat are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am divortat de sotie la cererea ei , acum 17 ani ... Laurentiu66 Laurentiu66 Buna ziua . Am divortat de sotie la cererea ei , acum 17 ani cind a plecat ca menajera in stainatate pe motivul ca vrea sa inceapa ,, o noua viata \"\"motiv ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen pentru productie textile prin terte firme? ddragan ddragan Buna dimineata si La Multi Ani! Sunt Intr. Ind. si doresc sa imi extind obiectul de activitate in domeniul comertului cu produse textile. Nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)