avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare functionar contractual 2012
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare functionar contractual 2012

Sunt nou angajata intr-o primarie ,iar nemultumirea mea consta in salar 530ron net .Am absolvit o Facultate de 4 ani la zi, cu diploma de licenta si apoi din martie anul acesta m-am angajat la primarie ca functionar contractual,doamna de la resurse umane m-a incadrat cu un salar minim de 700 referent II:( este corecta incadrarea avand in vedere ca nu am experienta?oare nu conteaza ca am studii superioare?
Cum se stabileste salarul de baza unui functionar contractual cu studii superioare ,fara experienta ?
Cel mai recent răspuns: Calin82 , utilizator 12:03, 30 Decembrie 2012
Buna seara. Indiferent ca este vorba de o primarie de oras sau de comuna, functia de referent este pentru angajatii cu studii medii nu superioare. Exista posibilitatea ca primaria respectiva sa nu aiba alte functii vacante, sa va fi propus aceasta incadrarea si in viitor, cand o sa apara alta functie vacanta sa puteti fi promovata pe aceasta. Pentru studii superioare denumirea este de inspector, consilier sau expert, iar dumneavoastra va numiti debutant, daca sunteti angajata pe o functie publica. In acest sens puteti citi Legea 188/1999 privind statutul functionarului public. si va redau mai jos art. 9 si respecti 11 din legea respectiva. Cu privire la salarizare, salariile intr-o primarie sunt foarte mici fata de atributiile de serviciu, insa poate o sa va placa ceea ce o sa faceti.

Iata deci art. 9:
Functiile publice se impart in 3 clase, definite in raport cu nivelul studiilor necesare ocuparii functiei publice, dupa cum urmeaza:
a) clasa I cuprinde functiile publice pentru a caror ocupare se cer studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta;
b) clasa a II-a cuprinde functiile publice pentru a caror ocupare se cer studii superioare de scurta durata, absolvite cu diploma;
c) clasa a III-a cuprinde functiile publice pentru a caror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diploma de bacalaureat.

si art. 11

(1) Functionarii publici sunt debutanti sau definitivi.
(2) Pot fi numite functionari publici debutanti persoanele care au promovat concursul pentru ocuparea unei functii publice de grad profesional debutant.
(3) Pot fi numiti functionari publici definitivi:
a) functionarii publici debutanti care au efectuat perioada de stagiu prevazuta de lege si au obtinut rezultat corespunzator la evaluare;
b) persoanele care intra in corpul functionarilor publici prin concurs si care au vechimea in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice de minimum 12 luni, 8 luni si, respectiv, 6 luni, in functie de nivelul studiilor absolvite.

Dupa aceea puteti citi si Legea cadru a salarizarii unitare, nr. 284/2010 cu modificarile ulterioare si abia apoi veti vedea daca sunteti bine incadrata la salariul respectiv. De obicei nu se greseste la stabilirea salariului care se stabileste in functie de incadrare, deci ne intoarcem la prima lege si la Dispozitia Primarului de incadrarea adumneavoastra si veti vedea acolo pe ce functie sunteti.
Persoana va spune ca este contractual iar dvs, ii spuneti sa citeasca Legea nr. 188/1999 a functionarilor publici, Superb!:hammer:

Doamna de la resurse umane m-a incadrat cu un salar minim de 700 referent II este corecta incadrarea avand in vedere ca nu am experienta?
Daca inainte de a va angaja la primarie aveati lucrate minim 6 luni pe studii medii era corect sa va incadreze ca referent II, altfel trebuia sa va incadreza ca si debutant. Pt. debutant - 700 de lei, pt referent II - maxim 730 de lei
Oare nu conteaza ca am studii superioare?
De nicio culoare, puteati sa fi fost absolvent si de doctorat, postul de referent II este de studii medii.
Cum se stabileste salarul de baza unui functionar contractual cu studii superioare ,fara experienta ?
Salariul minim pe economie+eventuale sporuri.

multumesc frumos pentru raspus tuturor.
a-si dori sa mai stiu daca pot beneficia de salarul colegei care a intrat pt 2 ani in concediu crestere copil iar eu i-am luat locul pana revine,de cf beneficiez dar salarul tot mic este cu acel spor abia atinge 714 brut...sau fiind contractual nu este aplicabil in cazul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Ce salariu poate obtine un consilier personal al unui primar? valetro valetro As vrea sa aflu cat se poate obtine, maxim,avind studii superioare economice,master CRP,si baza legala.Rugaminte (vezi toată discuția)
Salariul functionarului public, dupa trecerea de pe contractual Adela29 Adela29 Sunt angajata la primarie si pe baza OUG 63/2010 din contractual m-a transformat in functionar public, dar intre timp am terminat si facultatea. Salariu de ... (vezi toată discuția)