avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... POLITA RCA 2013
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

POLITA RCA 2013

Am comandat prin emag.ro o polita RCA pentru anul 2013. In 2 zile am primit acasa plicul cu polita respectiva. Dar cand m-am uitat atent in plic... stupoare. Nici urma de vigneta RCA 2013, doar polita de asigurare cu cartea verde.
Acum ma intreb daca polita mea este valabila din punct de vedere juridic in lipsa rovignetei.
Am facut sesizare la emag si astept sa vad ce-mi vor raspunde ei.
Sunt curios sa aflu daca au mai patit si altii asa ceva.
Multumiri anticipate pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: nairam63 , utilizator 01:16, 6 Ianuarie 2013
nu exista nicio legatura intre rovinieta si polita de asigurare RCA.
rovinieta este o taxa care se plateste catre CNADR iar polita de asigurare RCA se plateste unei societati de asigurare.
societatile de asigurare nu emit roviniete.

probabil va referiti la acel abtibild care se lipea pe parbriz atunci cand spuneti "rovigneta". nu este obligatoriu, ati primit toate documentele.
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
cyan, moderator
Confuzia este frecvent facuta intre "Rovinieta CNADR " si "vinieta RCA".
Incepand cu 01.01.13, CSA a hotarat schimbarea formei si continutului autocolantului RCA si probabil inca nu s-au tiparit/emis noile viniete.
modelul poate fi vazut aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2012
nucu$, utilizator
Scuze Cyan...
Desigur ca ma refeream la acel abtibild care se lipea pe parbriz. Undeva, tot pe net citisem ca din 2013 devine iar obligatoriu lipirea lui. Intr-un loc am scris din graba "rovigneta"... a fost din cauza vitezei.
Am mai vorbit cu cineva care lucreaza in asigurari si mi-a spus ca trebuia sa mi fi-l trimis la un loc cu polita de asigurare. Voi reveni cand voi avea noi informatii.

Nucu$, sa inteleg ca e posibil ca acest autocolant sa-mi fie trimis ulterior?

La urma urmei nu tin asa de mult sa primesc acel autocolant... ci ma intereseaza daca polita e valabila fara el... si in mod special sa nu am probleme cu vreun politist mai neintelegator din cauza lipsei acestui abtibild :)))
Autocolantul nu are decat rolul de a "arata" privitorilor (inclusiv politistului de trafic) faptul ca exista RCA.Nu este suficienta prezenta/prezentarea autocolantului, ci trebuie prezentate la control polita si chitanta de plata.Supravegherea traficului se face acum online, accesand baza CEDAM direct din masina patrulei, asa ca este de mirare ca se mai elibereaza aceasta rovinieta.Eu cel putin, in ultimii 4-5 ani, nu am fost intrebat niciodata, la niciun control :"de ce n-am rovinieta pe geam" sau nici daca am!!
Multumesc Nucu$. Adevarul e ca pe mine nu m-a mai controlat la polita RCA de cativa ani buni.
Dar important e ca atunci cand ai vreun eveniment nedorit sa fie totul ok ca sa poti folosi polita RCA.
Oricum incepand cu data de 03.01.2013 voi incerca sa verific sa vad daca apar in CEDAM.

Alte discuții în legătură

Polita rca neprimita, ce este de facut? nicoletacialacu nicoletacialacu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie prima data, din acest motiv va cer si parerea. Am un contract de leasing la Unicredit Leasing, de curand mi-a expirat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie pentru soferul care nu are asupra sa polita de asigurare rca 60maximus 60maximus Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei este umatoarea: Conducatorul unui autoturism este oprit în trafic de un agent de politie, seara la ora ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca EmiB EmiB Buna seara, am si eu o intrebare. Am fost oprit de un echipaj de politie in timp ce conduceam o masina de la firma unde lucrez. La controlul documentelor, ... (vezi toată discuția)