avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita RCA neprimita, ce este de facut?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita RCA neprimita, ce este de facut?

Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie prima data, din acest motiv va cer si parerea.
Am un contract de leasing la Unicredit Leasing, de curand mi-a expirat polita RCA, si nici nu mai imi desfasor activitatea la adresa de pe contractul de leasing.
Pe data de 12 mai am sunat la Unicredit sa solicit schimbarea adresei de corespondenta, tocmai ptr ca stiam ca trebuie sa primesc polita RCA cu vigneta
Ei au trimis un simplu decont ptr polita Rca la adresa schimbata ,iar plicul cu originalul Rca si vigneta, l-au trimis tot la vechea adresa, de unde binenteles a fost trimis inapoi in Bucuresti ptr ca nu a avut cine sa il ridice la vechea adresa,
Cei de la Unicredit sustin ca la ei nu a fost returnat nici un plic, cu toate ca eu am sunat la oficii postale si am confirmare clara ca plicul s-a intors in Bucuresti si un delegat al bancii l-a ridicat.
Am facut si reclamatie la Unicredit, le-am spus ca nu pot circula doar cu o copie a politei trimisa pe mail ,cu toate acestea ei nu imi ofera nici o solutie si de fiecare data imi spun ca s-a emis polita.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ,ptr ca nu e placut deloc sa le dau o rata de leasing lunar si sa tin masina in fata blocului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoletacialacu , utilizator 19:31, 20 Iunie 2011
1.Verificati in baza de date CEDAM daca masina este asigurata aici:
[ link extern ]
Solicitati la asigurator o copie a politei RCA
le-am spus ca nu pot circula doar cu o copie a politei trimisa pe mail

Tocmai, ca puteti.
Daca in baza de date CEDAM va regasiti ca asigurat nu aveti de ce sa va faceti griji puteti circula si numai cu o copie dupa polita RCA. Va urez drum bun si fara evenimente rutiere!
Buna ziua,
Pot circula cu o copie dupa polita RCA, dar la un eventual control al politiei ce se va intampla? adica ma refer la faptul ca nu am sticker-ul acela al politei lipit pe geam
Atasez un articol din lege gasit pe internet
"Controlul
Dovada existenței asigurării obligatorii RCA, în cazul controalelor efectuate de autoritățile abilitate, în conformitate cu prevederile art. 64 din Legea nr. 136/1995, cu modificările si completările ulterioare, o constituie:
•polița de asigurare RCA emisă de asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, precum si vigneta aplicată pe parbrizul vehiculului în loc vizibil din exterior pentru vehiculele înmatriculate sau înregistrate în România;"
Va multumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca 2013 nairam63 nairam63 Am comandat prin emag.ro o polita RCA pentru anul 2013. In 2 zile am primit acasa plicul cu polita respectiva. Dar cand m-am uitat atent in plic... stupoare. ... (vezi toată discuția)
Rca expirat nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Vreau sa va descriu o situatie prin care am trecut si ma intreb ( si pe dumneavoastra ) cum ar fi trebuit procedat. Am fost oprit de un echipaj ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca EmiB EmiB Buna seara, am si eu o intrebare. Am fost oprit de un echipaj de politie in timp ce conduceam o masina de la firma unde lucrez. La controlul documentelor, ... (vezi toată discuția)