avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ucidere din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ucidere din culpa

Daca o persoana incredinteaza masina unui sofer despre care stie ca e beat si soferul omoara un om poate fi acuzata persoana care l-a lasat sa conduca de ucidere din culpa? Am dat de urmatorul caz: [ link extern ]

Stiu ca si la noi e infractiune dar savarseste si ucidere din culpa in legislatia noastra?

A doua intrebare, daca o masina de la scoala de soferi omoara un om e viunovat numai instructorul, sau si elevul?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:05, 2 Ianuarie 2013
Va pot raspunde faptul ca raspunderea penala este personala, astfel spus, cel care savarseste infractiunea de ucidere din culpa, va fi cercetat personal, si se va analiza de catre organele de ancheta intrunirea elementelor constitutive ale acestei infractiuni.
In nici un caz nu va raspunde proprietarul pentru infractiunea de ucidere din culpa savarsita de conducatorul vinovat. Important e sa existe RCA valabil la momentul accidentului.
La intrebarea 2 , firma unde este angajat profesorul, va figura parte responsabila civilmente in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa jurisprudenta ContSters224507 ContSters224507 Am vazut in foarte multe sentinte din jurisprudenta in ceea ce priveste uciderea din culpa ca un sofer care omoara un singur om primeste pedeapsa cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Proces Vali30 Vali30 Intr-un proces penal daca asiguratorul decide sa nu plateasca dauna intr-un accident cu omor din culpa la cine ai revine cheltuiala? (vezi toată discuția)
Accident auto soldat cu deces eva_andreea eva_andreea Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine,raspunzandu-mi la niste intrebari a caror raspuns nu-l cunosc.Problema sta in felul urmator:in urma cu ... (vezi toată discuția)