avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de stat pentru un copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de stat pentru un copil nascut in Italia

buna ziua. am o fetita nascuta in aprilie 2012 in italia, dar acum am revenit in tara. mentionez ca in italia nu am beneficiat de alocatie pt ca am lucrat la negru. am depus actele pentru transcrierea certificatului de nastere la iasi, unde mi-au spus ca dureaza cel putin 60 de zile.Intrebarea mea este: am dreptul la indemnitaia de 200 de lei , din momentul din care am depus dosarul sau se da din urma??? sau ce beneficii am?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: rammaia , utilizator 21:24, 4 Ianuarie 2013
200 lei reprezinta alocatia de stat pentru copil ... Art. 6 din Legea nr.61/1993 prevede ca:
(1) Stabilirea dreptului de alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.
(2) Cererea se face in numele copilului, de catre persoanele prevazute la art. 4 alin. (1)-(3).
(3) Dupa implinirea varstei de 14 ani, cererea se poate face si de catre copil, cu incuviintarea reprezentantului sau legal.
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
....
multumes pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia copilului meu clamparustefan clamparustefan buna ziua am si eu o intrebare ,am o fetita nascuta in italia nu am beneficiat de nici o alocatie in italia si acum am depus actele pt alocatie in romania ... (vezi toată discuția)
Formular e411 MARY_roby MARY_roby Buna ziua! Ma numesc Mary, si am o fetita de 6 ani, nascuta in Italia- Olbia. Nu am depus nici o cerere de alocatie acolo, sunt in tara de la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita, fara venituri, cu copil recunoscut de tata (cetatean strain) Angela36 Angela36 Buna ziua, Va rog ajutorul in urmatoarea situatie: Tocmai m-am intors din Italia cu fetita mea de 10 luni, pe care am nascut-o acolo si a fost recunoscuta ... (vezi toată discuția)