Buna ziua
Am luat in folosinta pe societate un apartament pentru birouri. Apartamentul nu poate fi inreg ca pct de lucru la recom si finante.
Pot sa imi deduc chelt si TVA afer investitiilor in modernizarea sa - acestea fiind specificate in ctr de comodat?
Nu, nu puteti ! Si de ce nu puteti sa-l inregistrati ca punct de lucru? Ati mai putea sa luati un apartament de exemplu, daca ati fi din alta localitate, ca apartament de serviciu, pentru cazare angajati, etc. dar pentru birouri fara sa-l declarati sediu social, punct de lucru si sa si autorizati activitatea pe el, exclus din punctul meu de vedere, mai ales ca veti face cunoscuta prezenta lui prin dorinta de a deduce cheltuielile cu modernizarea....
Inteleg ca in acel apartament desfasurati activitati proprii de birou si a fost inregistrat ca atare la O.R.C.? Daca este asa, consider ca puteti deduce cheltuielile specificate mai sus.
Imobilul este luat in ctr de comodat, deocamdata din alte considerente nu se poate inregistra la ORC ca pct de lucru sau sediu. Exista doar contractul care are ca obiect comodantul il foloseste ca locuinta de serviciu provizorie pe o perioada de 6 luni - si se obliga la unele investitii - nu importante ca suma. Pot pe baza acestor fapte sa deduc chelt. si TVA pt bunurile cumparate si sa le cumpar pe firma?