avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura de vinzare,pot fi inselat la notar,la ce sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura de vinzare,pot fi inselat la notar,la ce sa fiu atent?

acu 6 luni am mostenit un teren.acu 2 luni m-am hotarit sa il vind.cel ce il lucra mi-a oferit o suma(care nu prea ma multumea).am gasit alta persoana care oferea un pret multumitor.cind a vazut ca il vind celuilant persoana care il lucra a oferit si ia aceiasi suma .persoana cealanta a marit suma oferita .in baza dreptului de premptiune am facut notificare cu noul pret oferit persoanei ce lucreaza pamantul.acum 1 zi am primit notificare de la executor ca accepta pretul cerut si in consecinta sa ma prezit la un notar ales de el cu actele in vederea perfectari actului de vinzare cumparare.
persoana care lucreaza pamantul este un fel de sarpe (are o mare ura pe mine ca nu i-am vindut cu pretul oferit de el prima data) ,deci nu am incredere in el deloc .
deci ma poate pacali pe mine in vreun fel la notar ca sa cumpere pamintu cum vrea el??
cum sa ma port la notar ce sa fac ,ce sa nu fac?,ce sa dau ?ce sa nu dau?ce sa verific?pentru a nu lua vreo teapa din partea lui sau ,si a notarului.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:33, 9 Ianuarie 2013
Aveti la indemana varianta prezentarii in fata notarului pentru autentificarea actului de vanzare-cumparare a terenului, insotit de un avocat ales de Dvs. Cu acesta puteti discuta speta Dvs. si astfel va puteti asigura ca ceea ce Dvs. doriti este complet stipulat in contractul de vanzare-cumparare.
Recomandabil este ca vanzarea sa o faceti cu incasarea pretului la data autentificarii actului.
Dvs. va trebui sa prezentati certificatul de atestare fiscala si sa indicati notarului datele extrasului de carte funciara (pentru cf autentic).
De asemenea, veti suporta impozitul pe venit in valoare de 3% din pretul de vanzare al terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de (ante)contract sau novatie? sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala vanzare-cumparare, il pot impiedica pe vanzator sa renunte la vanzare? alexberi alexberi Buna ziua, In calitate de Cumparator: 1) Am o Promisiune Bilaterala de Vanzare-Cumparare imobil cu arvuna. Actul este incheiat acum doua zile la notar. 2) ... (vezi toată discuția)