avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Poate cineva sa ma lamureasca? Cred ca imi sunt ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Poate cineva sa ma lamureasca? Cred ca imi sunt incalcate drepturile.

Buna seara ! Am cateva "nelamuriri" daca pot sa le numesc asa si am nevoie de cineva care se pricepe in domeniu. Treaba sta in felul urmator. Am o intreprindere individuala si lucrez in domeniul comertului (mai exact am o taraba in piata ca asa se porneste de jos). Am remarcat ca in aceasta piata si tin sa mentionez ca nu este o piata privata am nenumarate obligatii si deloc drepturi. Intrebarea mea este urmatoarea. Are voie cineva sa sa implice in firma mea ? Voi da exemple concrete ca sa fie destul de clar.
- Este normal ca cineva sa imi impuna ce fel de marfa sa vand?
- Este normal sa mi se impuna cantarul pietei daca eu am deja unul in regula, verificat si autorizat?
- Este normal sa mi se impuna,sa fiu obligat sa port zilnic un sort pe care scrie PIATA ........(nu vreau sa dau nume) ?Poate eu vreau sa port un sort pe care sa scire I.I CutarescuIon
- Este normal ca la fiecare 3 luni sa fiu mutat adica sa nu am un loc stabil (amplasament) si sa trag la sort locul in care voi vinde(care poate fi bun sau rau) ?
- Este normal sa mi se impuna sa imi car marfa cu un carut si sa nu pot sa o car cu "carca" (cum se spune) ?
- Este normal ca politia comunitara si nu administratia pietei sa se amestece in activitatea si in firma mea ? Sa mi se faca poze ca am pus un cartof unde nu trebuia?
- Este normal sa fiu amenintat ca voi fi dat afara din piata ( care repet nu este una privata) daca nu respect "regulile" enumerate mai sus? A si normal pentru fiecare obiect amintit mai sus repspectiv sort/carut/cantar etc trebuie sa platesc zilnic o taxa care nu este tocmai mica !
Mie unu nu mi se pare tocmai corect. Cred ca sunt "abuzat" si cred ca undeva se face discriminare ! Spun asta deoarece producatorii ( ca in orice piata ) nu sunt supusi acelorasi reguli si vand exact unde vand si eu. De ex : Producatorii nu sunt obligati sa poarte sort. Producatorii nu sunt mutati la fiecare 3 luni de la locul lor. Chiar rog sa imi spuna cineva daca aceste lucruri sunt normale iar daca nu sa ma ajute. Poate un articol dintr`o lege sau chiar o lege o ordonanta care sa arate ca am dreptate si ca nu pot fi obligat sa fac ceva ca doar de aia m-am privatizat si am firma mea. Multumesc anticipat si astept raspuns cat mai curand !


P.S Imi cer scuze daca am postat in categoria gresita. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cutarescuion , utilizator 16:33, 11 Ianuarie 2013
Prin contractul pe care l-ati semnat cu piata, dar si prin regulamentul de ordine interioara al pietii nu ati luat de la inceput cunostinta de asa ceva?
Contract pentru ce daca eu nu am un amplasament si trag la sort la fiecare 3 luni ? Plus ca toate aceste "chestii" au fost puse pe parcurs ! Nici eu nici nimeni nu a semnat nimic.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
cutarescuion, utilizator
Nu puteti ocupa domeniul public fara sa aveti un contract,.,
~ Conținut șters la cerere ~
Tocmai asta nu inteleg. Acum vreo 3-4 ani asa era. Aveam un contract (amplasament) unde se mentiona clar locul (taraba) care mi-a fost repartizata. Piata a fost "modernizata" iar acum nu se mai procedeaza la fel. In loc de acel contract avem o "rezervare" care trebuie platita lunar (pe langa taxa zilnica) si suntem pusi sa tragem la sorti. Eu am fost in mai multe orase si nicaieri, in absolut nici-o piata nu am intalnit asa ceva ! Asta e principala problema pe langa altele, au voie sa ma mute asa la fiecare 3 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde pepeni in piata fara a detine certificat de producator fane3 fane3 am si eu o intrebare ... tot caut pe net si nu prea gasesc ... foarte clar ce acte am nevoie pentru a obtine un certificat de producator ... dar cum nu prea ... (vezi toată discuția)
Litigiu in piata Jenu68 Jenu68 Buna ziua. Am inchiriata o taraba in piata centrala si astazi am fost chemat la Administratia pietelor pentru a mi se comunica faptul ca trebuie sa fac un ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)