avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu un cetatean haitian in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu un cetatean haitian in Romania

Buna. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu informatii mai detaliate despre etapele pe care logodnica mea trebuie sa le urmeze sa ne putem casatori in Romania, iar apoi sa poata locui legal cu mine aici. Ea este cetatea haitian cu resedinta in SUA (nu are green card, locuieste acolo pe baza "Temporary Protected Status" pentru cetatenii haitieni). Ultima data a fost aici anul trecut in luna martie, am aplicat pentru o viza de scurta sedere, totul a fost ok. Cat despre aceasta a doua venire, cei de la Ambasada Romaniei din Washington nu au fost de nici un ajutor: ba odata ca nu ma aud bine pe mine la telefon, ba ca nu o inteleg pe ea ce anume vrea sa le explice, sau i-au spus sa astepte si i-au inchis telefonul in nas. Alta data au zis ca ei nu pot sa dea astfel de informatii, ci ca trebuie sa sune la Consulatul Roman din New York. Cand a sunat acolo aia i-au spus ca trebuie sa sune la Ambasada Romaniei din Florida, iar aia au trimis-o inapoi la cea din Washington :sorry:
Ceea ce vreau sa stiu este ce fel de viza are nevoie pentru a se putea casatorii cu mine aici, pe ce durata ar fi recomandat sa fie viza valida, si odata incheiata casatoria, ce anume trebuie sa fac pentru ca ea sa poata locui legal cu mine aici? Am citit pe internet pe situl mai.gov.ro despre asta, dar e o harababura totala nu am reusit sa inteleg nimic concret. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract semnat cu o companie vase de croaziera care spune ca a fost o greseala dupa 5 luni olcootza81 olcootza81 Buna ziua! in luna decembrie anul trecut am aplicat pentru un job pe vas de croaziera. In ianuarie am fost contactata de compania [editat - 2.13 din ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian,in india yo44 yo44 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva,poate din experienta,sau poate ca stie carei autoritati romane sau indiene sa ma adresez.Eu sunt cetatean roman si doresc ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean italian si unul din filipine mauroghiglia mauroghiglia Buna ziua. Astazi am fost la \"Casa de Casatorii\" sectorului 6 Bucuresti si mi s-a spus ceva neclar. Angajata de la primarie inainte a spus ca \"acest lucru ... (vezi toată discuția)