avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie intre un cetatean italian si unul din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie intre un cetatean italian si unul din Filipine

Buna ziua. Astazi am fost la "Casa de Casatorii" sectorului 6 Bucuresti si mi s-a spus ceva neclar. Angajata de la primarie inainte a spus ca "acest lucru nu este posibil intrucat cetateni din Filipine au certificate de nastere care nu se potrivesc cu pasaportele". Odata ca am demonstrat ca datele se potrivesc, doamna a spus:"dar, vedeti! Pe pasaportul domnisoarei este un middle name. In Romania nu exista middle name asa ca actele nu se pot face". Citesc dintr-o nota de la ambasata romaniei la New York ca "middle name" pur si simplu nu trebuie trecut in actele din Romania (asta s-a intamplat intr-adevar cu viza ei). Cineva poate sa m-ajute, posibil cu o lege?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:53, 26 Aprilie 2016
Pe langa pasaport aveti nevoie pentru cet.filipinez si de CERTIFICATUL DE NAŞTERE SUPRALEGALIZAT DE MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE FILIPINEZ și AMBASADA ROMÂNIEI DIN FILIPINE (în original şi copie xerox) ŞI TRADUCEREA ACESTUIA ÎN LIMBA ROMÂNĂ LEGALIZATĂ LA UN NOTAR DIN ROMÂNIA (în original şi copie xerox);
• ADEVERINŢA DE CUTUMĂ/DOVADĂ//CERTIFICAT DE NON MARRIAGE SUPRALEGALIZATĂ, ELIBERATĂ DE NAȚIONAL STATISTICS OFFICE FILIPINE SUPRALEGALIZATĂ DE MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE FILIPINEZ ȘI DE AMBASADA ROMÂNIEI DIN FILIPINE SAU ELIBERATĂ DE AMBASADA ORI CONSULATUL FILIPINEI DIN ROMÂNIA -(din care să rezulte că viitorul soţ, cetăţean străin sau apatrid, nu este căsătorit /sau este divorţat şi îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea căsătoriei în România);
- middle name se traduce in romana ca al doilea prenume si trebuie trecut in acte, nu vad de ce sa nu fie trecut. Daca in pasaport nu este iar in certificat figureaza ori invers, da sunt probleme in sensul ca toate actele trebuie sa fie conform certif. de nastere. Sunt de parere sa solicitati o audienta la seful serviciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 copii impreuna cu o filipineza Mircea2all Mircea2all Buna seara! As dori sa aflu care ar fi modalitatea cea mai simpla de a-mi aduce in Romania prietena filipineza si copii nostri nascuti in filipine cu ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu un strain Hanna15 Hanna15 Buna dacă vreau sa ma căsătoresc cu un strain( pakistanez) ce acte are nevoie... dacă le traduce din urdu in engleză in țara lui și dacă poate cere la ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain dine dine Buna ziua, Ce pasi trebuie facuti in vederea casatoriei cu un cetatean indian care locuieste de cativa ani in Dubai, cu viza reinnoita anual? S-a nascut in ... (vezi toată discuția)