avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

as vrea sa divortez dar dupa calculele mele este prea scump.....am un apartament de 2 camere prin prima casa si un copil...nu vrem sa pierdem apartamentul dar nici nu ne permitem sa ne despagumim unu pe celalalt. exista o solutie mai putin costisitoare de a divorta ? nu as vrea sa stau cu cineva doar din motiv ca nu am bani sa platesc acte, avocat, custodie, etc.
plus ca sotu este razbunator cand vb de divort imi spune mereu ca ma lasa fara nimic, ca imi ia copilul si ca nu vrea sa ramanem amici(macar sa nu ne injuram ci sa vb frumos in fata copilului) de dragul copilului, ba chiar imi spune ca o sa ii zica copilului lucruri rele despre mine. mentionez ca bebele are 2 ani
Divortul nu e scump, partajul e daca nu va intelegeti.
Ce doriti dvs in privinta apartamentului ?
Poate gasiti pe cineva sa preia contractul

Aveti unde locui in alta parte cu copilul ?
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Buna ziua. Problemele pe care le expuneti dvs se refera de fapt la doua categorii de procese - cel de divort, si cel de partaj - privind impartirea bunurilor. Atat divortul, cat si partajul se pot solutiona pe cale amiabila intre parti. In acest caz - de solutionare amiabila, trebuie sa va adresati unui notar care va poate rezolva ambele probleme. In cazul in care nu exista acord intre soti, si nu se pot realiza pe cale amiabila atat divortul, cat si partajul, trebuie sa va adresati instantei de judecata, pornind procese in acest scop. Prima data trebuie deschis procesul de divort, si dupa ramanerea definitiva si irevocabila, se poate deschide partajul. Din pacate, daca nu va intelegeti de buna voie cu sotul, singura solutie este de a apela la instanta. In ipoteza in care nu aveti venituri pentru a va angaja un avocat, dupa depunerea proceselor puteti solicita judecatorului care va judeca aceste cazuri, pe baza unei cereri de ajutor public judiciar sa va acorde asistenta juridica gratuita, caz in care va fi desemnat un avocat din cadrul Baroului sa va reprezinte in mod gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort RoxanaDM RoxanaDM Buna ziua, Daca as vrea sa divortez in situatia de fata avand un credit ipotecar( doar eu) pt apartamentul luat fiind amandoi proprietari si mai exista si un ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? carmencitakmy carmencitakmy Buna seara. Ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti indruma. IN 2008 am facut un credit in banca cu ipoteca pt 30 de ani, pe numele meu, pt a cumpara ... (vezi toată discuția)