avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... somatie de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

somatie de plata

o firma de furnizare servicii de tv tel si internet m au dat in judecata termenul a fost p 10 01 13 nu m am prezentat dar pe site ul judecatoriei am vazut sentinta cam asa:Admite cererea Somează debitoarea să plătească creditoarei suma de 925,82 lei reprezentand contravaloare servicii prestate şi suma de 1780,83 lei reprezentand penalităţi de întârziere, în termen de 30 de zile de la comunicare. Obligă debitoarea să plătească creditoarei suma de 42 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de cerere în anulare pentru debitoare în termen de 10 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 10.01.2013.as vrea sa va rog sa mi spuneti ce as mai putea face ca sa nu platesc penalizarile sau mai bine daca as mai putea sa mai negociez cu respectiva firma macar sa le platesc in mai multe transe nu de alta dar NU AM ACESTI BANI.in cazul in care nu platesc ce se poate intampla?astept cu disperare un raspuns.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: madalinutzas , utilizator 13:09, 12 Ianuarie 2013
Buna ziua.
Formulati cerere in anulare in termenul de 10 zile la instanta care a judecat fondul.Daca nu stiiti sa formulati cererea luati legatura cu un jurist.
Cu respect,Alexa...
ar fii mai bine daca as lua legatura cu fiema respectiva sa incerc sa platesc esalonat toata suma asta?ma gandesc ca oricum prin instanta nu prea am sanse de castig pentru ca totusi e vina mea ca s a ajuns aici.
1) dacă nu achitați, se poate trece la executarea silită : creditoarea va solicita executarea dvs., în plus, veți mai plăti și toate cheltuielile cu executarea ;
2) ar fi în binele dvs. să-i depuneți societății, cu nr. de înregistrare, o Cerere cu propunere de achitare esalonată a debitului : adunați toate pretențiile bănești și găsiți o formulă avantajoasă si admisibilă pt. ambele părți și solicitațile un răspuns ;
3) aveți și o cale de atac a hotărârii judecătoresti dar nu cred că veți avea sorți de izbândă.
Puteti sa depuneti cerere in anulare in temeiul OG nr 5/2001. Dupa ce ati depus aceasta cerere incercati sa ajungeti la o intelegere cu creditorul pentru a va lasa sa platiti in transe datoria. Penalitatile de intarziere le veti suporta oricum, intrucat mai mult ca sigur sunt stipulate in contractul de furnizare servicii. Daca nu veti plati debitul de buna voie, creditorul va trece la executare, care poate sa insemne poprire pe salariu sau conturi bancare si chiar executare silita. Retineti ca pana isi vor recupera creanta, se vor mai calcula niste dobanzi, care se vor adauga la datoria principala. Deci, veti plati mai mult.
va multumesc foarte mult pentru ajutor.va doresc o zi cat mai buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare investire executare laur2013 laur2013 buna ziua, Cum pot formula o cerere catre instanta prin care sa constate lipsa de interes, prescriptia acesteti hotarari care suna in felul urmator: ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez banii? dumilor dumilor Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea de emitere a unei ordonanţe de plată formulată de către creditorul SC XXXXX SRL în ... (vezi toată discuția)