Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate in romania vs. angajat in strainatate?

Buna ziua. O persoana care are pensie de invaliditate in Romania poate fi angajat ca salariat in Italia? Daca da, in ce conditii?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:35, 17 Ianuarie 2013
1. Daca are pensie de invaliditate gr.I sau gr.II inseamna ca si-a pierdut total capacitatea de munca si nu mai poate lucra (nici macar in strainatate).

2. Daca are pensie de invaliditate gr.III poate lucra cu program de maximum 4 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca sorina_h2004 sorina_h2004 BUNA ZIUA, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare nicu1560 nicu1560 Daca sunt pensionat pe caz de boala si doresc sa semnez un contract de colaborare cu o anumita firma i-mi afecteaza pensia? Multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap gigel9105 gigel9105 Buna! Am si eu o mica problema legata de o indemnizatie de handicap(pensie). Uitati cum sta treaba: Acum 3 ani am fost operat pe cord la fundeni(o pielita ... (vezi toată discuția)