avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Vreau sa dau in judecata o societate de asigurari la care era asigurat masina cu care sotul meu a avut un accident si in urma caruia a dededat.
Va rog sa imi spuneti ce inseamna "persoana aflata in intretinerea conducatorului vehiculului asigurat" conform art. 50 din legea asigurarilor 136/1995.
Mentionez si articolul respectiv la care fac referire:
Art. 50. - Despăgubirile se acordă pentru sumele pe care asiguratul este obligat să le plătească cu titlu de dezdăunare şi cheltuielile de judecată persoanelor păgubite prin vătămare corporală sau deces, precum şi prin avarierea ori distrugerea de bunuri.
In caz de vătămare corporală sau deces, despăgubirile se acordă atat pentru persoanele aflate in afara vehiculului care a produs accidentul, cat şi pentru persoanele aflate in acel vehicul, cu excepţia conducătorului vehiculului respectiv.

Se acordă despăgubiri şi in cazul in care persoanele care formulează pretenţii de despăgubiri sunt soţul (soţia) sau persoane care se află in intreţinerea proprietarului ori conducătorului vehiculului asigurat, răspunzător de producerea accidentului.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 14:31, 7 Iulie 2013
toti cei care se aflau in intretinerea celui vinovat de producerea accidentului de circulatie si care a decedat in respectivul accident , au dreptul la despagubiri civile.
Sotia daca nu avea servici precum si copii minori au dreptul la despagubiri.
Condoleante
Sotul dumneavoastra a fost victima nevinovata sau vinovat de producerea accidentului?
Victimele acidentelor sau rudele acestora in caz de deces beneficieaza de despagubiri morale numai in cazul in care victima nu este raspunzator de producerea accidentului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
Despagubire morala si materiala pe baza politei rca Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu parerile dumneavoastra in legatura cu speta de mai jos, gasita pe net. Intrebarea ar fi, sunt indreptatiti ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime ionutcmi ionutcmi Anul trecut in august am avut un accident in care sora si varul meu au fost raniti si au necesitat cateva zile de spitalizare fiecare.Tinand cont ca ei erau la ... (vezi toată discuția)