avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ?

Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze

materiale de constructii, iar individu care si-a dat un nume fictiv dispare cu banii, care este incadrarea juridica?

Precizez ca cei doi se cunosteau doar din vedere si nu exista niciun document care sa dovedeasca acest fapt.
eu as merge mai degraba pe inselaciune decat pe abuz de incredere. faceti o plangere la parchet si prezentati exact situatia de fapt. vor stabili ei incadrarea juridica daca dvs nu o indicati corect, in raport cu situatia de fapt prezentata si cu dovezile prezentate.

Av. Watkins
Cu siguranta ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune.

ART. 215
Înşelăciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Emiterea unui cec asupra unei instituţii de credit sau unei persoane, ştiind că pentru valorificarea lui nu există provizia sau acoperirea necesară, precum şi fapta de a retrage, după emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plăti înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul arătat în alin. 1, dacă s-a pricinuit o pagubă posesorului cecului, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alin. 2.
Înşelăciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Desi succinta prezentarea,nu vad infractiunea de inselaciune. Sa nu spuneti ca nici martori nu sunt si nici persoana nu o puteti identifica...Oferiti mai multe amanunte pentru un eventual raspuns pertinent.
Va trebuie cel putin sa puteti proba cu martori ; deoarece dupa cum spuneti nu exista nici macar un inscris sub semnatura privata si binenteles sa il puteti identifica pe faptuitor altfel impotriva cui faceti plangerea?
Imi pare rau, dar eu nu vad nici un fel de infractiune aici. Cel mult putem vorbi de un raport juridic de drept civil. Anume ne-am afla in fata unui imprumut. Pariez ca daca ve veti adresa Parchetului cu o plangere penala, motivata asa cum sustineti in forum, solutia va fi un NUP cat casa

Alte discuții în legătură

Antrenarea raspunderii penale Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua Am urmatoarea problema : am preluat de la o persoana o societate comerciala. La prima verificare, din actele contabile situatia era exact cea ... (vezi toată discuția)
Urgenta ment ment Buna ziua va rog. ce inseamna. înşelăciunea (art. 215 C.p.) art.26 rap.la art.288 Cp? va multumesc (vezi toată discuția)
Pedeapsa inselaciune simonaagachi simonaagachi care este pedeapsa pt inselaciune ,de la citi la citi ani?multumesc (vezi toată discuția)