avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ?

Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze

materiale de constructii, iar individu care si-a dat un nume fictiv dispare cu banii, care este incadrarea juridica?

Precizez ca cei doi se cunosteau doar din vedere si nu exista niciun document care sa dovedeasca acest fapt.
Multumesc pentru ajutorul acordat.
Ar fi prea aiurea ca un om inselat sa nu poata fi protejat de legea penala.Si cum de abuz de incredere nu poate fi vorba incriminarea exista in art 215 c. pen.
E posibil sa nu fie vorba de nicio infractiune daca modalitatea concreta in care a fost savarsita fapta nu constituie infractiune.Dar, in nici un caz nu va fi abuz de incredere.:)
Oricum, intr-un astfel de caz se poate formula o plangere penala daca exista ceva elemente care sa duca la concluzia ca a fost vorba de o inselaciune.
In concluzie dreptul de a face o plangere penala exista si oricum ar considera si scrie userul, organul de cercetare penala va face incadrarea juridica corecta.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Daca autorul spune ca il cunostea pe faptuitor, cunoasterea exacta a numelui mi se pare doar un detaliu.
Mie mi se pare fortata inselaciunea, repet, in baza datelor spetei. De la abuz de incredere se pleaca aici, fara doar si poate. :)
Din punctul meu de vedere persoana suspecta are toate sansele sa fie pusa sub invinuire pt comiterea infractiunii de inselaciune.Depinde cum se apara si ce declaratie da.
Banii nu constituie obiectul material al infractiunii de abuz de incredere ( art 213 c. pen):)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antrenarea raspunderii penale Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua Am urmatoarea problema : am preluat de la o persoana o societate comerciala. La prima verificare, din actele contabile situatia era exact cea ... (vezi toată discuția)
Urgenta ment ment Buna ziua va rog. ce inseamna. înşelăciunea (art. 215 C.p.) art.26 rap.la art.288 Cp? va multumesc (vezi toată discuția)
Ce prevede art. 215 ? Myoararoshu Myoararoshu Buna seara, puteti sa-mi spuneti unde si ce contine art. 215 C.P.? Multumesc, Mioara (vezi toată discuția)