avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie - termen preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie - termen preaviz

Buna ziua. Cat trebuie sa stau in preaviz daca am semnat contractul de munca in 2010 cand termenul de preaviz era de 15 zile calendaristice? Nu am semnat acte aditionale pt schimbarea termenului de preaviz la 20 zile lucratoare urmare a schimbarilor din Codul Muncii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 18 Ianuarie 2013
Buna ziua,

In cazul demisiei, Codul muncii reglementeaza un preaviz de cel mult 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie si cel mult 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere. Prin urmare, este aplicabil termenul de preaviz de 15 zile din moment ce partile nu au convenit asupra majorarii lui prin acte aditionale la contractul individual de munca.
Codul Muncii prevede expres ca, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile, instituind durata maxima a acestuia atat pentru salariatii cu functii de executie, cat si pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Astfel, daca nu s-a inceiat act aditional la c.i.m. pentru modificarea duratei preavizului , atunci acesta este cel stipulat in c.i.m. .. adica, 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata preavizului de demisie scutariualinaioana scutariualinaioana comform noului cod al muncii stiu ca preavizul de demisie dureaza 20 de zile lucratoare avand in vedere ca indeplinesc o functie de executie,dar daca in ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz: "conform codului muncii" Ana_Pentalog Ana_Pentalog Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in cazul in care in contractul meu individual de munca scrie, in cazul demisie, \"termenul de ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu preaviz Voicu_Andreea Voicu_Andreea In anul 2010 m-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu 4 ore/zi. Conform contractului de munca semnat in 2010 perioada de ... (vezi toată discuția)