Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa noul cod civil

Intentionam sa divortam si avem un minor de 3 ani. Apartamentul in care locuim este este in proprietatea mea prin doantie de la parinti inainte de casatorie. Care este regimul juridic al acestuia?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:06, 18 Ianuarie 2013
Daca nu ati incheiat o conventie matrimoniala sub regimul conventional , bunul este propriu al dvs, dobandit inainte d casatorie .
Apartamentul este al dvs, avand regimul de bun propriu dobandit inainte de casatorie.

Sotia dvs va avea eventual un drept de creanta asupra a1/2 din valoarea imbunatatirilor aduse imobilului si asupra celorlalte bunuri mobile achizitionate impreuna in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)
Bun propriu piticut86 piticut86 Buna ziua.Am un imobil mostenit,bun propriu daca nu-mi aleg regimul juridic al bunului propriu si ma casatoresc la divort sotul ar avea vre-un drept asupra lui ... (vezi toată discuția)
Partaj divort - uzu fruct viager allecsandru allecsandru Buna ziua Inainte de casatorie parintii mi-au facut contract de vanzare cumparare cu uzu fruct viager pe casa in care locuiesc in momentul actual impreuna cu ... (vezi toată discuția)