avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VREAU PAMANTUL INAPOI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VREAU PAMANTUL INAPOI


Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 740mp. Dupa decesul bunicilor mei, s-a dezbatut mostenirea. Tatal meu a mers la notar impreuna cu celelalte doua surori ale sale si au decis de comun acord ca tatal meu sa fie mostenitorul terenului si al imobilului (al proprietatii). Pe noul contract de mostenitor figura 650mp deoarece pe timpul cat traiau bunicii, sora tatalui meu a mai mutat gardul spre interiorul curtii bunicilor mei, astfel micsorandu-se suprafata cu aproximativ 100mp. Acum doi ani tatal meu s-a imbolnavit si a decedat. Cu cateva luni inainte de decesul sau, tatal meu a decis sa-mi lase mie proprietatea prin contract de vanzare-cumparare. Pe acest contract de vanzare cumparare figureaza tot suprafata de 650mp, dar as vrea sa revendic suprafata totala care exista pe actul de proprietate al bunicilor mei de 740mp. Cum trebuie sa procedez sa pot revendica diferenta de teren, daca este posibil si ce sanse as avea?? Vreau sa mai precizez si faptul ca sora tataului meu a decedat si ea anul trecut, dar au ramas sotul ei, fiica ei si un nepot, iar pe cale amiabila nu pot ajunge la o intelegere cu ei deoarece nu vor sa renunte la acea suprafata de teren ocupata abuziv.
Va multumesc anticipat!!

Cel mai recent răspuns: fight_for_justice , utilizator 11:28, 12 Mai 2020
Nu aveti ce sa revendicati. Dvs detineti ceea ce ati cumparat , de altfel si in certificatul de mostenitor prin care tatal dvs a devenit proprietar tot 650 mp figurau.
pai da, dar in actul pe care il detin apartinand bunicilor mei figureaza 740mp, iar vecinii nu au cum sa detina fara acordul vecinilor un act pe suprafata respectiva pe care au ocupat-o abuziv.
Cand s-a facut mostenirea cum de s-a trecut in act 650 mp? Notarul a intocmit certificatul de mostenitor in baza unor acte. Vedeti ce este mentionat acolo. Tatal dvs a fost de acord cu suprafata aceea de 650 pe care a acceptat-o ca si dvs de altfel prin cumparare.
sincer nu am stiut pana nu am dat de acel act vechi din care reiese suprafata anterioara a terenului, iar actul de mostenitor s-a facut in baza unei adeverinte de la primarie cu suprafata existenta pe rol, iar contractul de vanzare cumparare s-a facut in baza actului de mostenitor si in baza unor masuratori. Problema este ca acum se gaseste faptic suprafata de 650mp, diferenta de 90mp este in curtea vecinului si se foloseste de ea, el neavand act pe acea suprafata. Este si o greseala a bunicilor pentru ca am inteles ca ei ar fi declarat suprafata de 650mp in loc de 740mp la primarie pentru a plati taxe mai mici, iar sora tatalui meu stiind de acest lucru a profitat si pe timpul cat traiau bunicii mei au mutat gardul anual cu pretextul schimbarii si reparatiei acestuia.
intrebarea mea este: ce se intampla cu suprafata de 90 mp? nu este a ta dar nici a vecinului din moment ce nu aveti acte pe ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa revendic diferenta de teren?? DOTZ DOTZ Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 770mp. Dupa decesul bunicilor ... (vezi toată discuția)
Care contract este valabil?? DOTZ DOTZ Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 770mp. Dupa decesul bunicilor mei, ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)