avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redeschidere dosar vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redeschidere dosar vatamare corporala din culpa

Un prieten de al meu a fost condamnat acum 3 ani pentru vatamare corporala din culpa cu inchisoare , 3 ani.A fugit din tara dar din pacate acum l-au gasit.Cu victima nu s-a inteles,a avut 11 zile de spitalizare.Plus ca a condus cu permisul suspendat, iar masina avea nr false.Are vreo sansa?Imi cer scuze daca nu m-am exprimat prea coerent....
Trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa.La ce sanse va referiti? Probleme o sa fie si cu comisia de liberare conditionata daca la asta va ganditi.
Daca va referiti la o posibila rejudecare ar trebui sa mearga un avocat sa studieze dosarul ca sa inteleaga daca ar avea sau nu sanse de principiu.

Asa fara nicio analiza a dosarului nu pare sa mai aiba nicio sansa sa scape de executarea pedepsei la care a fost condamnat.
In primul rând va-ți dat răspunsul singur.
,,-prietenul meu a fugit din tara"
Deci s-a sustras executarii pedepsei.
Acum nu cred sa existe vreo șansa sa scape de pedeapsa.
Mai bine stătea in tara si urma caile de atac.
Am si eu o întrebare.Pe timpul procesului prietenul dumneavoastră a fost prezent la toate termenele de judecata?
da,s-a prezentat la toate.
am vb cu un avocat si asa e.trebuie sa faca pedeapsa,dar e posibil sa ii reduca la jumatate.
momentan este in arest in italia.am vb cu un avocat sa fie prezent,dar nu mi se pare prea serios,adica trebuia sa vorbim,l-am sunat de mai multe ori,iar acum e telefonul inchis.Maine dimineata prietenul meu are interogatoriul si as vrea sa fie un avocat prezent sa nu mai faca greselile pe care le-a facut in trecut,multe lucruri in dosar au fost minciuni,iar el a semnat ca prostul declaratiile.E vreo problema daca avocatul a vorbit deja cu politia,iar eu sun alt avocat sa se intereseze?Si daca la interogatoriu apar 2 avocati?Ar fi vreo problema?Va rog ajutati-ma cu un raspuns.

Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
O sa obtina greu liberarea conditionata avand in vedere ca sa sustras de la executare.

Alte discuții în legătură

Se inchide vreodata dosarul penal ? sebi2fast sebi2fast spunetimi si mie va rog... am o cunostinta care a \"fugit\" din tara acum 8 ani sa nu ispaseasca pedeapsa de 3-4 ani cu fapta furt din locuinte...se inchide ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)