Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stabilire pensie urmas

buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pensia de urmas a fost calculata corect?
pot sa va dau urmatoarele date
sotul meu a murit in decembrie 1998 chiar in luna cand trebuia sa iasa la pensie ,pensia fiind stabilita la data aceea de 7,200,000 lei .
in octombrie 2012 am implinit varsta ptr a putea depune dosarul de pensie urmas pe care l-am si depus.

pensia am primit-o in luna ianuarie in valoare de 654 lei .
decizia nu am primit-o , doar cuponul pe care scrie ca este pensia pe luna ianuarie 2013 si punctaj 0,89224 val punct 732,80.
1-Este corect sau trebuie sa fac contestatie ?
2- este pensia pe o luna? sau din octombrie 2012?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: player2012 , utilizator 18:13, 21 Ianuarie 2013
Pensia corespunde punctajului mediu anual
0,89224x732,8=654 lei

Daca ati indeplinit conditia de varsta in luna octombrie,inseamna ca urmeaza sa primiti si restantele pe lunile:Octombrie-Decembrie 2012.

multumesc, chiar astept si restanta :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala grad 3 evamonica_75 evamonica_75 buna as dori sa va pun o intrebare;m-am pensionat de boala cu grad 3 din 18 septembrie 2012si am primit in 18 decembrie 2012 prima data pensie de 440 ron si e ... (vezi toată discuția)
Documentare maya29 maya29 Buna ziua, as dori sa stiu de ce drepturile la o pensie de invaliditate dupa jumatate de an de la primirea deciziei si a pensiei lunare,se modifica in ultimul ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii adriano12 adriano12 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca persoanele incadrate la pensie de invaliditate ( octombrie 2012), beneficiaza de aplicarea indicelui de corectie . Daca ... (vezi toată discuția)