Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

anexa 26

Imi raspundeti va rog la 2 intrebari :
1.Ce trebuie trecut la punctul B care are urmatorul continut:
" - pentru perioada.............................. nu s-a retinut si virat contributia individuala în suma totala de.......................si platit contributia datorata de
angajator în suma de......................
-ne regasim în una din situatiile prevazute la art.34 alin.(2) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii
fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ........................................................perioada................................."
ce trebuie trecut daca nu s-au platit contributiile dar normal ele s-au calculat si s-au declarat in declaratia 112? Firma fiind in insolventa nu a platit nici contributia individuala dar s-a retinut?
2. Daca primin 3 salarii compensatorii conform CCC si lichidatorul trece pe decizie art 65 alin 1 incepand cu data de 01.02.2013 atunci este adevarat ca nu beneficiem de somaj decat in luna aprilie?
Cel mai recent răspuns: ContSters193525 , utilizator 18:33, 22 Ianuarie 2013
1. - La prima liniuta scrieti perioada in care nu ati virat contributia la somaj, contributie datorata si de salariat si de angajator.

- La liniuta a doua completati deoarece va gasiti in situatia de la art.34(2) din Legea 76/2002:
(2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.

- Prin OUG 17/2011 acest text s-a modificat si acum arata astfel:
(2) Constituie stagiu de cotizare si perioadele pentru care angajatorul este scutit, in conditiile legii, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj.

- Cititi si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

2. - Beneficiati de indemnizatie de somaj cu data concedierii daca depuneti actele la Agentia de Somaj in termen de 10 zile de la data concedierii.

- Asupra salariilor compensatorii nu se retine contributia pentru somaj si nu sunt luate in calculul indemnizatiei de somaj.

- Cititi si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc foarte frumos pentru raspunsurile acordate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul eliberarii adeverintei cu baza de calcul victor_dorel victor_dorel in ce conditii angajatorul poate refuza eliberarea anexei 14 pt somaj ?????? (vezi toată discuția)
Neplata de catre angajator a contributiei pentru somaj seneca399 seneca399 Am lucrat la o firma privata pana in data de 5.01.2013 cand mi s-a desfiintat postul. Am mers la somaj pentru a forma dosarul de intrare in somaj, unde mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? danilazar danilazar ma numesc Daniela Lazar ,am fost angajata la o SC. in perioada 11.02.2010-31.03.2011,aceasta SC nu a virat sumele datorate la asigurari sociale , nu poate face ... (vezi toată discuția)