avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara si stabilirea domiciliului la minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara si stabilirea domiciliului la minor

Buna ziua,

Ma aflu in situatia de a cere pensia alimentara pentru minora rezultata dintr-o relatie de concubinaj de 12 ani......pe langa pensie am cerut si stabilirea domiciliului minorei......vreau insa sa va intreb urmatoarele,eu fiind detasata cu serviciul in afara tarii:

1.Ce demersuri mai trebuie sa fac sa nu mai fiu nevoita sa cer aprobarea fostului concubin in momentul cand vreau sa-mi iau fata cu mine in vacante in afara tarii?

2.Poate cere fostul concubin custodia fetitei stiind ca eu muncesc in afara?cum pot preintampina aceasta situatie stiind ca el la momentul actual a renuntat la servici tocmai in ideea de a nu i se stabili o pensie dupa veniturile reale?
3.Locuinta unde am eu domiciliul este proprietate iar fata a fost crescuta in acelasi mediu timp de 12 ani,cu notificarea ca ,conditiile actuale sunt net superioare cu cele in care locuieste tatal impreuna cu concubina,fiul acesteia si viitorul lor copil......
Ce demersuri trebuie sa fac in contiunuare eu cerand instantei sa judece cauza in lipsa mea?

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:10, 16 Februarie 2013
cereti stabilirea locuintei minorei la domiciliul dv, obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere in cuantum de pana la 1/4 din salariul minim pe economie (dc nu are ieti in prezent venituri - evident ca dupa ce se "reangajeaza" puteti cere instantei majorarea pensiei)
este suficient sa se stabileasca locuinta fetei la domiciliul dv pentru a o putea lua in afara

va trebui sa dovediti instantei ca fetita va fi ingrijita de cineva cat timp dv sunteti plecata.

de ce nu cereti stabilirea locuintei la domiciliul din strainatate?

va sfatuiesc sa angajati un avocat, sau sa imputerniciti pe cineva sa se ocupe de proces ca sa nu aveti probleme
Multumesc mult,n-am putut face aceste demersuri deoarece n-am stiut de intentia lui de a-mi lua fata,doar sa ma necajeasca........stiu ca nu e posibil si ca pot cere instantei sa audieze fata si sa decida in functie de raspunsul fetei!eu nu am cum cere stabilirea domiciliului fetei in afara tarii deoarece eu sunt doar detasata cu locul de munca si nu am locuinta de serviciu sau ceva sa ateste ca am domiciliul stabil aici!In ceea ce priveste situatia lui este cu mult mai incerta,el neavand domiciliu (figureaza tot la dresa noastra! insa in fapt el traieste in alta localitate in concubinaj cu alta femeie care momentan este si aia insarcinata!)neavand nici unul nici un venit stabil si nici domiciliul legal pe aceea locuinta!
In lipsa dvs, copilul cu cine sta ? Inteleg ca sunteti detasata, dar conteaza cat de des va vedeti copilul.
Cereti expres ca instanta sa se pronunte in sensul asta, sa puteti lua copilul in vacante acolo unde sunteti si scrieti in cerere clar perioada.
Imi vad copilul zilnic si vorbim in orice moment al zilei doar ca prin intermediul internetului,prin video mesenger iar pe perioada cat eu sunt plecata ea sta cu fratele ei mai mare care este medic staomatolog si cu mama mea care ii ajuta la menaj si este in permanenta in casa cu ei!Mentionez ca fata a trait la aceeasi adresa ca si in prezent cu mentiunea ca pierzandu-mi locul de munca din tara am fost nevoita sa accept un loc de munca cu detasare in afara!
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
pacurariu maria, utilizator
Probabil ca nu va dauna acest aspect in instanta si se va prefera acest aranjament decat sa mute copilul la tata, practic in alta familie.
Daca se decide ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca , iar dvs nu vreti sa va milogiti de el sa va dea acordul, cereti incuviintare de la instanta ca fata sa mearga in tara x la dvs in perioada...

Alte discuții în legătură

Pensia alimentară și stabilirea domiciliului minorului din concubinaj. ce se poate face când acțiunea este plină de minciuni spuse de mama? ContSters436518 ContSters436518 Am o fetita de 4 ani si acum fosta concubina ma dat in judecata pentru pensia alimentara si stabilirea domiciliului fetiței..in astia 4 ani fosta concubina nu ... (vezi toată discuția)
Cine poate face cerere de ordonanta presedintiala? deos deos sunt in proces de custodie cu concubina. avem o minora de 4 ani. fiindca nu ne mai intelegem, ne-am despartit. concubina a deschis proces de custodie si vrea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)