avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inreg.cont.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inreg.cont.

Va rog sa imi spuneti daca inregistrarea contabila 5311=707.701 este corecta.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 18:29, 27 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
În creditul contului 707 ''Venituri din vânzarea mărfurilor'' se înregistrează:
- preţul de vânzare al mărfurilor, vândute clienţilor (411);
- preţul de vânzare al mărfurilor, pentru care nu s-au întocmit facturi (418);
- sumele încasate în numerar din vânzarea mărfurilor (531); - sume cuvenite din vânzări de bunuri şi prestări de servicii către entităţi afiliate şi entităţi legate prin interese de participare (451, 453).

Contul 701 ''Venituri din vânzarea produselor finite''
Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa vânzărilor de produse finite, animalelor şi păsărilor.
În creditul contului 701 ''Venituri din vânzarea produselor finite'' se înregistrează:
- preţul de vânzare al produselor finite, vândute clienţilor (411);
- preţul de vânzare al produselor finite pentru care nu s-au întocmit facturi (418);
- sume cuvenite din vânzări de bunuri şi prestări de servicii către entităţi afiliate şi entităţi legate prin interese de participare (451, 453).

Puteti fi mai explicita in legatura cu aceata operatiune 5311=707.701?:)

Daca fac aceasta inregistrare suma apare in credit si la 707 si la 701.Eu fac inregistrari la vanz.marf.707.371 si la vanz.prod.finite707.701.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
akitadolf, utilizator
Aveti aici o monografie contabila pentru vanzarea produselor finite si una pentru marfuri cu amanuntul.Sper sa va fie de folos.:)
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie refacturare servicii de montaj carabela_anca carabela_anca Societatea X vinde lui Y un kit hidraulic. Intrucat Y doreste si montajul acestui kit pe masina sa, X apleaza la Z pentru a realiza in numele sau montajul lui ... (vezi toată discuția)
Lamuriri monografie restaurant STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Am urmatoarea situatie: un restaurant vinde mancare s-au facut urm inregistrari: 345 = 711 4193 371 = 345 4193 607 = 371 4193 Am gasit aceste ... (vezi toată discuția)
Tva la diferentele de curs valutar aferente evaluarii creantelor la inventariere? MarcelaNeagu MarcelaNeagu Am o creanta in euro (clientul este din UE) pe care, cu ocazia inventarierii, la data de 31 decembrie 2009, am reevaluat-o la cursul BNR. Diferenta de curs ... (vezi toată discuția)