avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu succes
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu succes

Poate fi obligata partea care a pierdut procesul la plata onorariilor de succes prevazute in contractul de asistenta juridica, pe cale principala ?
Cel mai recent răspuns: Dan Foamete , Avocat 23:05, 26 Ianuarie 2013
"Jurisprudenţa a evidenţiat constant că onorariul de succes nu trebuie considerat în sarcina părţii care a pierdut procesul deoarece asemenea cheltuială, nefăcută până la data judecăţii, nu este imputabilă părţii căzută în pretenţii, constituind o recompensă suplimentară muncii efectiv prestate de avocat, cu vădit caracter voluntar şi voluptoriu al părţii promitente" (Decizia 1440/2012 ICCJ)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes- cand trebuie achitat si daca poate fi recuperat de la parat? ili47 ili47 buna prietena mea a castigat procesul , asa a anuntat in sala de judecata cand trebuie sa platesca onorariul de success ? dupa ce primeste hotarirea acasa ... (vezi toată discuția)