avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat vatamare corporala, distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat vatamare corporala, distrugere

Buna!
Ma numesc Andrei. Acum cateva zile am avut o altercatie cu un domn in fata unui club din oras. Am fost injurat de catre aceasta persoana, fapt pentru care i-am lovit masina cu piciorul si l-am lovit si pe el. Masina prezinta o mica indoitura pe aripa, si domnul agresat de mine o plaga la ochiul stang.
Victima a depus plangere la politie, si am fost chemat pentru a da o declaratie. Mi-am recunoscut fapta, si am fost de acord sa platesc reparatiile masinii, insa victima imi mai cere in jur de 500 Euro pentru a-si retrage plangerea.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Daca nu a fost la medicul legist, si are doar o foaie de la spital, sunt obligat sa-i platesc si aceasta suma de bani?
2) Daca nu platesc, ce se va intampla?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
Andrei101919, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters70318 , utilizator 20:25, 29 Ianuarie 2013
Dacă nu-i acceptaţi condiţiile probabil că nu-şi va retrage plângerea.Normal ar trebui să deţină şi un certificat medico legal . Încercaţi să mai negociaţi cu privire la cuantunul daunelor pretinse.
Este de preferat sa desfasurati demersuri pentru solutionarea litigiului,fara a mai akinge in instanta
Incercati sa negociati eventual valoarea pretentiilor si nu mai insistati asupra existentei certificatului medico legal
In caz ca nu ajungeti la o solutionare amiabila,victima va starui in pretentii,procurorul responsabil urmand a dispune solutie in raport de probe -care nu va sunt favorabile
va puteti intelege, daca nu riscati sa va alegeti cu o amenda
cum vei putea verifica ca si-a retras intr-adevar plangerea?

fapta de a-ti cere 500 euro nu inseamna practic infractiunea penala de Santaj, definita de codul penal?
Nu este santaj in sensul legii penale aceasta pretentie materiala deoarece are dreptul la despagubiri civile.

Poate sa fie de fata avocatul lui de fata in momentul in care partea vatamata va da declaratia ca isi va retrage plangerea penala.
Asa va afla sigur.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente LA050770 LA050770 in urma cu 3 saptamani am lovit o colega de lucru cu palma peste fata si are certificat medico legal 8 zile ma dat la politie si nu stiu la ce sa ma astept ... (vezi toată discuția)
Accident profu8 profu8 Am lovit o persoana pe trecerea de pietoni.vea 20-30 km /h alcool 0,aveam soarele in ochi si mascat de alta masina care venea din contrasens.Persoana s-a ... (vezi toată discuția)