avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avize
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avize

Buna seara,

Ca si un srl-d care are obiect de activitate comertul cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate, ce fel de avize sunt necesare?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 10:26, 4 Februarie 2013
Pentru a functiona un astfel de magazin sunt suficiente declaratiile pe proprie raspundere depuse la registrul comertului atunci cind, cel mai probabil, ati infiintat punctul de lucru - magazinul - si ati autorizat activitatile ce vor fi desfasurate, respectiv comert cu amanuntul al imbracamintei. Totusi, daca spatiul utilizat este foarte mare - cu impact asupra mediului - este posibil sa va fie necesara o autorizatie emisa de Garda de mediu, eventual o autorizatie speciala de PSI.
Buna ziua!
Nu stiu sa va raspund strict la subiect, dar de la mediu (APM, nu Garda de mediu...nu va suparati pe mine, nu vreau sa par "atotstiutoare", dar sa nu inducem pe cineva in eroare... :) ) nu veti avea nevoie de autorizatie (pt mai multa siguranta imi puteti spune codul CAEN si va raspund exact). De la PSI s-ar putea....
@sara1985

Avizele necesare le gasiti pe site ONRC,sau in momentul inscrierii va vor fi specificate.Ati consultat oficiul registrul comertului?Sunt cei avizati sa va dea raspunsul corect.
danacj a scris:

Avizele necesare le gasiti pe site ONRC,sau in momentul inscrierii va vor fi specificate.Ati consultat oficiul registrul comertului?Sunt cei avizati sa va dea raspunsul corect.


Imi puteti spune, va rog, unde pe site-ul ONRC sunt specificate avizele/ autorizatiile de functionare pt diferite activitati? Am intrat si eu, am cautat, dar nu prea m-am descurcat....:(
Partea cu informarea in momentul inscrieri sigur nu se aplica la maine in judet.
Sunt societatii care functioneaza bine mersi si habar nu au ca le mai trebuie cate o autorizatie pe ici pe colo, iar daca am intrebat la ONRC (cel putin la mine in judet) mi s-a raspuns: "nu stiu, nu este treaba noastra, d-voastra trebuie sa verificati daca aveti nevoie de altceva....."
Ar fi util un astfel de birou de informare, sa ti se dea o foaie cand te inregisrezi la ONRC: "pt activitatea d-voastra aveti nevoie de .....", dar nu cred ca mai exista asa ceva......
Multumesc anticipat! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de la pompieri cucu andreea cucu andreea buna ziua,stie cineva daca imi trebuie aceasta autorizatie psi pentru un magazin de 70metri patrati aflat la parterul unui bloc? va multumesc (vezi toată discuția)
Autorizatii magazin haine maryana28 maryana28 Buna ziua! As dori sa stiu si eu ce autorizatii imi trebuie si de la cine, ptr un magazin de haine, deschis pe PF. Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Autorizatii de functionare magazin alimentar ramona.p ramona.p Ce autorizatii de functionare imi trebuiesc daca vreau sa imi deschid un magazin cu amanuntul (alimentare si nealimentare)? Exista firme care ma pot ajuta ... (vezi toată discuția)