avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la incasare-pentru cei care nu aplica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la incasare-pentru cei care nu aplica

Buna ziua,

Explicati-mi va rog cum ma afecteaza pe mine acest tva: eu nu aplic acest sistem dar in jurnalul de cumparari am facut o rubrica separata pentru furnizorii care au tva la incasare.Ce fac eu mai departe?am citi ptin exemplele celor de la finante dar nu am inteles mare lucru si mai e un pic pana pe 25 februarie.
Multumesc,
Steluta
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 00:45, 3 Februarie 2013
La facturile emise de agentii economici care aplica TVA la incasare, deduceti doar TVA pentru facturile pe care le platiti, integral sau partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare ajutor DIA43 DIA43 va rog frumos ajutatima 1.la jurnal cumparari pe februarie se adauga primele rubrici facturile neachitate in ianuarie si pe parcurs platile ce vor fi facute ... (vezi toată discuția)
Neaplicare tva la incasare zita-lucia zita-lucia Buna ziua, pentru ca cifra de afaceri depaseste 2.250.000 ron firma nu aplica tva la incasare. se fac achizitii si de la firme care aplica acest ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)