avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea este umilita de catre fratele meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea este umilita de catre fratele meu

Buna seara,
Mama mea locuieste cu fratele meu. Acesta pe langa ca este intretinut de mama noastra (care este pensionara), face scandaluri peste scandaluri. O jigneste, o umileste, o scuipa, arunca galeata cu apa pe ea si sparge tot in casa. Mama noastra s-a dus de cateva ori la politie si a discutat cu sectoristul, iar fratele meu a fost citat la politie. Insa, degeaba. Toate probleme astea au inceput la cateva luni dupa moartea tatalui nostru. Tatal nostru a murit de 2 ani, insa succesiunea la apartament nu a fost facuta. Din acest motiv, fratele meu sustine ca nimeni nu-l poate scoate din casa deoarece are si el parte din ea. Ce e de facut? Eu sunt stabilita intr-o alta tara si sufar enorm ca nu-i pot alina batranetile mamei mele.
Va rog da-ti-mi un sfat.
Multumesc anticipat.
NU exista alta varianta decat plangere penala dupa plangere penala,iar in urma aplicarii unor amenzi in cele din urma se va potoli...
Multumesc mult de raspuns.
Are dreptate fratele. O parte din apartament este si a lui - aprox 1/6. Asta insa nu justifica purtarea sa josnica. Luati-o pe mama pentru o perioada la dumneavoastra. Fratele nu poate face nimic in sensul sa vanda apartamentul in lipsa. Poate daca i se taie resursele se mai potoleste.
Nu este nimic al fratelui pana la dezbaterea succesiunii.
Mama poate cere in calitate de proprietar, evacuarea fiului in instanta.
Daca puteti sa sustineti financiar un proces, puteti dezbate succesiunea dupa tata, se va stabili pt fiecare cota, apoi iesiti din indiviziune, ii dati c/val cotei lui si gata.
După părerea mea se poate introduce o acțiune în evacuarea fratelui din apartament. Mama este proprietară pe 1/2 din apartament, pe când fratele nu are deocamdată nimic. El va avea o parte din cealaltă jumătate doar după succesiune.

În condițiile arătate de D-voastră, chiar și la partaj se poate cere (cu șanse reale de admitere) atribuirea apartamentului mamei, iar fratele D-voatră să primească o sultă conform cotei din moștenire pe care o are.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune arvat_t arvat_t Suntem trei frati,dintre care doi contribuim la sustinerea financiara a mamei,dupa decesul acesteia masa succesorala se imparte in mod egal,fara sa se tina ... (vezi toată discuția)
Evacuare copil proaspăt major din locuință Hakai13 Hakai13 Există posibilitatea ca un copil de 18 ani sa fie evacuat din locuința în care se află alaturi de o mamă soră (in vârstă de 20de ani,însărcinată)? ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unuia dintre frati din casa parinteasca coca_vasilescu coca_vasilescu Buna seara! Numele meu este Vasilescu Coca si am apelat la ajutorul dimneavoastra deoarece vreau sa aflu in ce masura este posibil sa evacuez pe unul dintre ... (vezi toată discuția)