avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizie recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizie recurs

Buna ziua. Doresc sa fiu lamurit cu privire la decizia la recurs a unor judecatori
1)"Cat despre situatia sa personala ( credite / copil de 3 ani/ fara casa / sotia cu hepatita C ), desi relevanta in cauza, ea nu a fost invocate in considerentele cererii sale de chemare in judecata, amplu motivate dar lacunara si ineficienta sub acest aspect.Or, nu poate fi cenzurata omisiunea instantei de a nu se fi pronuntat cu privire la un aspect ce nu a fost semnalat in actul de sesizare al instantei "
2) nu este obligatorie publicarea OMAI "x" in MO cu toate ca in tara sunt cazuri castigate in care judecatorii au decis : • Instanţa a constatat, totodată, că Ordinele Ministerului Administraţiei şi Internelor nr. 400/2004, nr. 600/2005, nr. 750/2005 şi nr. 447/2003 nu au fost publicate în Monitorul Oficial, Partea I.
• Aşadar, în raport cu aceste dispoziţii legale, Ordinele Ministerului Administraţiei şi Internelor nr. 400/2004, nr. 600/2005, nr. 750/2005 şi nr. 447/2003 se impuneau a fi publicate în Monitorul Oficial, Partea I, în vederea intrării sale în vigoare.
• În acest sens, instanţa constată că ordinele în litigiu nu sunt acte normative clasificate, potrivit legii, şi nici acte cu caracter individual, pentru a constitui o excepţie de la regula publicării în Monitorul Oficial
Oare nu trebuia sa se tina cont de motivarile depuse pentru recurs ? Nu trebuia sa se trimita spre rejudecare
Cel mai recent răspuns: ciprian1979 , utilizator 13:25, 1 Februarie 2013
In recurs se judeca numai legalitatea si temeinicia sentintei pronuntate de instanta de fond, nu se admit probe noi ce nu au fost invocate in fond
Multumesc pentru raspuns. Nu au fost aduse probe noi, doar au fost detaliate probele de la fond plus alte motivari pentru contestarea deciziei de la fon
Cum comentati aceasta decizie ?
"Cat despre situatia sa personala ( credite / copil de 3 ani/ fara casa / sotia cu hepatita C ), desi relevanta in cauza, ea nu a fost invocate in considerentele cererii sale de chemare in judecata, amplu motivate dar lacunara si ineficienta sub acest aspect.Or, nu poate fi cenzurata omisiunea instantei de a nu se fi pronuntat cu privire la un aspect ce nu a fost semnalat in actul de sesizare al instantei "
In conditiile in care la dosar sunt depuse copii dupa contractele de credit ( depasesc 1800 lei), petitii cu raspuns trimise catre Presedintele Romaniei,...etc.
Singura explicatie este ca nu a fost studiat dosarul si ca Tribunalul Galati nu este o cale de de a face dreptate pentru oamenii de rand.
Am uitat sa precizez faptul ca la recurs, am incercat sa detaliez problemele mele, dar au fost respinse pe motivul ca au fost depuse prea tarziu. Motivul respingerii este art.302 din Codul de procedura civila.Acest articol a fost declarat de Curtea Constitutionala ca fiind neconstitutional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă recurs liveomars liveomars Buna ziua! Am pierdut un proces in apel(cu banca) decizia instanței este ca admite apelul incident, respinge apelul principal ca nefondat, cu recurs in 30 ... (vezi toată discuția)
Apreciere de fapt/ casare nitmar nitmar 1. in practica civila, pe ce art. in drept iti poti intemeia afirmatia ca instanţa de recurs nu are competenţa să cenzureze aprecierea de fapt a instanţei ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)