avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... imprumut persoana fizica-persoana juridica fara ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

imprumut persoana fizica-persoana juridica fara contract explicit

am transferat din contul meu de persoana fizica in contul unei peroane juridice suma de 10.000 lei, specificand pe ordinul de plata "imprumut firma", acum un an si jumatate. nu am facut contract, deci nu exista un termen de rambursare al imprumutului. nu am nicio calitate in firma la care am facut imprumutul, aceasta fiind a unei cunostinte. acesta a vandut-o acum o luna si nu este dispus nici sa-mi returneze banii, nici sa-mi semneze un act ca banii trebuie returnati. din ce m-am documentat este necesar sa trimit o somatie de plata cu confirmare de primire catre peroana juridica in care trebuie precizat termenul pana la care solicit returnarea sumei, urmand ca in cazul in care nu se raspunde sau nu se vrea o varianta de conciliere sa actionez in instanta. din cate mi-a spus contabila persoanei juridice datoria a fost inregistrata in contabilitate. rog a va pronunta un punct de vedere in acest caz, privind demersurile sau posibilitatea recuperarii datoriei
Cel mai recent răspuns: 07402455997 , utilizator 16:05, 5 Septembrie 2018
Notificati persoana juridica cu privire la existenta unui imprumut acordat de dumneavoastra comunicandu-i si o copie dupa ordinul de plata. Precizati ca sunteti dispus sa incheiati un act si sa acordati un termen de restituire a imprumutului stabilit de comun acord. Daca nu da curs invitatiei dumneavoastra actionati in instanta pentru recuperarea imprumutului.
P.S. Altadata nu mai faceti greseli sa imprumutati fara un document scris in care sa fie mentionate cel putin datele de identificare ale imprumutatului, suma si termenul de restituire.
multumesc. daca aveti cunostinta sa ma indrumati unde gasesc un model de contract acoperitor, pe care sa-l inchei cu persoana juridica in cauza, in cazul in care acesta este dispusa in acest sens? pe langa informatiile de baza dintr-un contract ma intereseaza ce dobanzi penalizatoare pot solicita daca nu plateste in termenul angajat si daca exista posibilitatea ca in cazul in care nu plateste la termen, nici dupa o perioada de gratie si nu ajungem la nicio solutie agreata de ambele parti , exista o clauza care poate fi precizata expres in contract astfel incat sa se poata executa firma fara a mai ajunge prin instanta.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc. intrebarea pentru un contract era pusa in contextul in care noul propietar al firmei recunoaste datoria si este de acord sa returneze banii,dar in timp. ma intereseaza dobanda legala, penalitatile legale si daca exista posibilitatea in caz de neplata (in conditiile in care exista un contract) ca pt executare sa nu fie nevoie de instanta (in ideea ca dureaza si nu e o suma atat de mare).
am sa va rog daca ma puteti indruma si pentru un model de somatie in cazul de fata. cu multumiri

Alte discuții în legătură

Datorie -card credit amol amol buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)
Imprumut neachitat nanmarius nanmarius Buna ziua! In urma cu 3 luni am imprumutat o persoana cu suma de 10000 de euro pe care trebuia sa ii restituie pana la data de 1 Mai. Avand anumite dubii ca ... (vezi toată discuția)
Inceput de dovada scrisa - valabilitate in instanta floricica100 floricica100 Am imprumutat bani unei persoane.Am o hartie semnata si stampilata pentru imprumutul pe firma si o hartie doar semnata pentru persoana fizica-fara martori sau ... (vezi toată discuția)