avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperarea pagubelor intre firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperarea pagubelor intre firme

eu sunt angajatul firmei X care are un contract de service cu firma Y, datorita neglijentei mele s-a produs o paguba firmei Y. In cat timp are dreptul firma Y sa ceara despagubiri de la firma X ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sanda65 , utilizator 21:43, 4 Februarie 2013
Termenul de prescriptie este de 3 ani si poate oricand in decursul acestui timp.
Buna ziua,

in acelasi termen poate si angajatorul sa se indrepte impotriva dvs pentru recuperarea prejudiciului.

Avocat Costi Boncu
Va multumesc pentru raspuns. Acum am o alta intrebare. In 2010 in contract s-a prevazut sa fac o operatie dar in 2011 s-a modificat un ordin al ministrului si acesata operatie a fost eliminata. Mai binezis eream obligat sa transmit niste acte iar acum nu mai este prevazut in sarcina mea.
Buna ziua,

daca era in sarcina dvs la momentul respectiv si nu ati facut acest lucru iar asta a atras producerea unui prejudiciu sunteti raspunzator, indiferent de faptul ca ulterior aceasta sarcina nu mai era in grija dvs.

Avocat Costi Boncu
va multumesc f mult ptr raspuns. Pentru a fi ajutat ,eu trebuie sa spun mai multe. Sunt angajatul unei firme care prestreaza service de RSVTI. Firma mea a incheiat ,in 2010, un contract cu o firma care poseda o centrala termica (printre altele erea prevazut ca trebuie sa inaintez la CNCIR analizele executate de o firma autorizata), centrala erea autorizata sa functioneze pana in luna oct 2012. Pentru pregatire autorizari ,in luna aug proprietarul a angajat o firma sa faca analizele ,cerute de legislatie , centralei. Acea firma s-a angajat (e adevarat ca numai verbal , nu ne-am gandit sa punem in scris ) ca va inainta rezultatele analizelor la CNCIR pentru autorizare (aceste analize sunt valabile timp de o luna ) dar nu a facuto. Reamintesc ca in contract erea prevazut sa le trimit eu , dar din mai 2011 s-a eliminat prin ordinul ministrului, aceasta prevedere trecand in sarcina utilizatorului aceasta obligatie (contractul nu a fost modificat ). In luna noiembrie CNCIR a venit si a obligat proprietarul sa faca alte analize (cele din august au expirat ). Acum proprietarul ma pune sa platesc eu ultimele analize. va multumesc f mult ptru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare abuziva lift auto/loc de parcare de compania x care ofera ... zicsieu zicsieu Blocare abuziva lift auto/loc de parcare de compania X care ofera mentenanta Date initiale: 4 locuri de parcare - 4 proprietati private; 1 lift auto cu 4 ... (vezi toată discuția)
Se poate trage la raspundere presedintele asociatiei pentru neinformarea locatarilor? romeo2312 romeo2312 Presedintele impreuna cu Comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari nu au informat la timp pe locatari ca expira autorizarea ascensorului in luna ... (vezi toată discuția)
Firma straina inchirieaza de la alta firma straina utilaje, executa ... MDDorin MDDorin firma straina inchirieaza de la alta firma straina utilaje, executa lucrari in Romania, utilajele sunt verificate tehnic de firma proprietar, ei sustin ca in ... (vezi toată discuția)