avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale aplicarea inflatiei la un contract de inchiriere!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

aplicarea inflatiei la un contract de inchiriere!

buna ziua, am un contract de inchiriere al unui spatiu comercial si la sfarsitul acestui an mi-a fost aplicata inflatia de 5.8%. intrebarea mea este daca acesta inflatie se aplica lunar in anul 2013 sau doar o singura data la sfarsitul anului 2012? inflatia se aplica la o valoare cu tva sau fara ?

multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: andreeanovac , utilizator 17:55, 4 Februarie 2013
1.Depinde de contractul de inchiriere.
2.In principiu se aplica anual.
3.Daca aveti notificare, procentul se aplica la suma neta , fara TVA.
In contractul de inchiriere scrie " la sfarsitul fiecarui an se va adauga la pretul chiriei lunare rata anuala a inflatiei ( Eurostat la 12 luni ) "
Modalitatea de calcul este : rata lunara incepand cu 1.12.2012=rata lunara pana la 1.12.2012+chiria lunara*5.8% (Eurostat pe 2011)

Asa mi-a fost aplicata in luna decembrie inflatia de 5.8%. Acum in luna ianuarie s-a intamplat acelasi lucru si din cate am inteles asa va fi in fiecare luna.
in concluzie pentru societatea noastra s-a marit chiria cu 5.8% lunar! Mi se aplica 5.8% la valoarea fara tva apoi se aplica tva-ul la suma rezultata din rata lunara+rata inflatiei de 5.8%.

Nu stiu cum sa interpretez aceasta prevedere din contract, mai ales ca chiria este foarte mare!

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pimaria decide cresterea chiriei pentru spatiu inchiriat unui srl. e legal? ncris78 ncris78 O societate comerciala functioneaza intr-un spatiu, in baza unui contract de inchiriere cu durata de 5 ani, care se poate prelungi. Cuantumul chiriei stabilita ... (vezi toată discuția)
Calcul rata inflatiei vali binder vali binder Buna ziua, Am avut un contract de inchiriere cu o institutiei a statului in perioada 03.09.2007-30.06.2010.Plata chiriei am efectuat-o lunar, de fapt era ... (vezi toată discuția)
Tva la inflaþie? gulymoni gulymoni Am semnat un contract de închiriere (pt. suprafeţe cu destinaţie de locuinţă) în care figurează clauza: \"chiria se poate modifica prin indexare ... (vezi toată discuția)