avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot intabula terenul si 5/8 din casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot intabula terenul si 5/8 din casa?

Am cumparat 1000 m2 si o casa veche,la notar sa constatat ca de fapt vanzatorul este propietar doar pe 5/8 din casa.3/8 revenind altor trei frati.Cu terenul este in regula.Pot intabula in aceasta forma?
Cel mai recent răspuns: valetro , utilizator 20:06, 13 Februarie 2009
Daca ati cumparat, presupun ca imobilul este deja intabulat si intabularea este facuta asa cum ati precizat ca ati cumparat. Sigur ca puteti intabula in aceasta forma. Presupunand prin absurd ca imobilele nu sunt intabulate, puteti intabula dumneavoastra, si in numele coproprietarilor, acesta fiind un act de administrare ce profita si acestora.
buna ziua!
trebuie facuta distinctie daca este vorba de prima intabulare a acestui imobil sau daca este vorba de o intabulare ulterioara intocmirii unui act translativ de proprietate.
-daca este vorba de prima intabulare nu se poate intabula o cota parte dintr-un imobil, intotdeaua prima intabulare se face pe cota de 1/1.
-daca este vorba de intabulare subsecventa fara niciun fel de probleme.
O zi buna!
Din pacate eu l-am cumparat acum noua ani si nu era intabulat deci ar fi prima intabulare,sper ca nu voi intampina greutati cel putin cu terenul.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate in devalmasie cocoon cocoon Am depus actele la notar pentru cumpararea unei case, cu terenul aferent. Proprietatea este in devalmasie, iar cadastru nu exista intrucat terenul se afla ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Indiviziune Aelrih Aelrih Buna ziua, Imi cer scuze ca va supun atentiei problema mea insa as vrea sa stiu ce tebuie sa fac. In urma cu 14 ani impreuna cu fratele meu si mama am ... (vezi toată discuția)