avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda aparuta dupa 6 luni
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda aparuta dupa 6 luni

Am oprit intr-o parcare a primariei in luna mai ca sa introduc o adresa pe gps...si l-am rugat pe portar sa imi permita pt ca daca as fi intrat in parking nu as mai fi avut semnal. Domnul respectiv dupa ce am vb cu el mi-a facut o poza masinii si m-am dus la el sa ne intelegem civilizat ...intr-un final a inteles. Am intrat mai apoi in parking. Dupa 6 luni de ziua mea am primit o instiintare ca am o amenda neplatita care s-a dublat la400 lei de la 200 lei....ca urmare a faptului ca pe cea de 200 lei nu am platit-o atunci la momentul respectiv. PE INSTIINTARE SCRIA CA PROCESUL VERBAL S-A INTOCMIT IN ABSESeNTA PARTILOR si ca amenda initiala era de 200 lei iar daca plateam in 24 de ore se achita 100 lei!si nu inteleg cum se poate asa ceva? Eu nu am primit nici o amenda ...atunci...nu am stiut ca am de platit ceva...daca primeam atunci aveam dreptul sa fac contestatie imediat...insa eu nu am primit nu am semnat...nu m-a instiintat nimeni ca am O AMENDA...acum am de platit 400 lei...aflu dupa atatea luni...dar cum e posibil? Sanu stii nimic...sa ti se taie din start dreptul la o contestatie...se taie din start dreptul de a plati doar 100 lei...te trezesti cu o amenda dubla dupa aproape 6 luni...dar e legal asa ceva? E chestiune de orgoliu...probabil respectivul s-a incapatanat ...nu ne-a dat nici o instiintare...nu a pus nimic pe parpriz pt ca eram acolo nu am plecat nicaieri...nu am semnat nimic...sunt linistita si dupa 6 luni apar cu 400 lei amenda dublata pt neplata?m-am socat...vreau sa il dau im judecata...ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: ytrewq , utilizator 14:13, 6 Februarie 2013
Va trebui analizat procesul verbal de constatare a contraventiei in vederea identificarii motivelor pentru formularea unei contestatii.
Ar trebui sa intrebati un avocat, insa, din cate stiu eu, un pv contraventional trebuie adus la cunostinta contravenientului in termen de 6 luni de la data contraventiei. Neindeplinirea acestui element e motiv de anulare. ori inteleg ca dumneavoastra nu vi s-a adus nici pana in ziua de azi PV-ul la cunostinta (at primit o instiintare ca vi s-a majorat amenda, insa nu ati primit pv-ul in sine)
Eu stiu ca, in termen de 15 zile de la comunicare, puteti depune contestatie.
Foarte corecte observaţiile făcute anterior. În termen de 15 zile de la comunicare se poate depune contestaţie şi dacă nu se aduce la cunoştinţa contravenientului în termen de 1 lună de la data întocmirii procesului verbal de contravenţie, sancţiunea poate fi anulată. Întocmirea procesului verbal de contraventie se poate realiza in maxim 6 luni de la savarsirea faptei, sub sanctiunea nulităţii.
truta_marian a scris:

În termen de 15 zile de la comunicare se poate depune contestaţie şi dacă nu se aduce la cunoştinţa contravenientului în termen de 1 lună de la data întocmirii procesului verbal de contravenţie, sancţiunea poate fi anulată. Întocmirea procesului verbal de contraventie se poate realiza in maxim 6 luni de la savarsirea faptei, sub sanctiunea nulităţii.


prin urmare de la comiterea contraventiei pot trece
- 6 luni in care se intocmeste procesul verbal,
- 1 luna in care se poate aduce la cunostinta contravenientului,
- 15 zile perioada pentru contestarea PV
in total, calculand extremele, cam 7 luni si jumatate, perioada chiar lunga pentru a retine toate informatiile in absenta unor inregistrari sau martori.

cereti date referitoare la data comunicarii si numarul de inregisrare la posta, data la care s-a inregistrat confirmarea de primire, deoarece actele sunt trimise prin confirmare de primire iar cel care preia trebuie sa fie chiar destinatarul trimiterii,
verificati semnatura de primire daca exista si cine putea sa semneze sau a semnat in absenta dvs, (din experienta proprie, am avut ocazia sa primesc plicuri de la care s-a detasat confirmarea, postasul neavand rabdare sa scrie o instiintare si sa returneze plicul la posta)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda aplicata conform legii nr. 61/1991, republicata in 2008 ContSters114133 ContSters114133 buna ziua.in urma unui proces verbal s-a stabilit o amenda de 500 lei ,faptele fiind cele prevazute in art 2 punctul1 si punctul 26 din legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Somatie plata amenda circulatie fara pv del_gf del_gf Buna ziua, As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie: Am primit o somatie de plata de la Directia \"Taxe si impozite\" a primariei, pentru o amenda ... (vezi toată discuția)