avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC sau stimulent de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC sau stimulent de insertie?

Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, in valoare de 500 lei, ce se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani. Vreau sa intreb urmatoarele:
1. Acest stimulent se acorda indiferent de norma de munca pe care o prestez? Mentionez ca as incerca sa ma intorc la munca, dar la un program de 1/2 norma.
2. Daca constat dupa o perioada ca nu fac fata, pot sa revin in CCC?
Ce trebuie sa fac pentru asta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:27, 13 Februarie 2013
1. Beneficiati de stimulent de insertie daca:
- ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an;
- ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Stmulentul se acorda indiferent de programul de lucru (cu 8 ore pe zi sau mai putin).

3. - Pe perioada cat beneficiati de mstimulentul de insertie se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC care se poate relua daca inceteaza obtinerea de venituri din salariu.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC), cu decizia de incetare a contractului individual de munca, si solicitati suspendartea platii stimulentului de insertie si repunerea in plata a indemnizatiei pentru CCC.
in cazul in care exista 2 locuri de munca la care CIM este suspendat pentru CCC, se poate relua activitatea la angajatorul la care e un program redus - si in acest caz sa beneficiez de stimulentul de insertie si cu celalalt angajator sa ramana suspendat CIM? bineinteles in aceasta situatie sa se suspende si indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani
Da, puteti sa reluati activitatea numai la un singur loc de munca dar la celalalt loc de munca trebuie sa faceti cerere de concediu fara plata pentru ca nu puteti sa fiti tot in CCC (chiar daca nu beneficiati de indemnizatie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)