avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Directorul poate administra societatea?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Directorul poate administra societatea?

Directorul angajat al unui SRL poate administra societatea?
Daca da in baza caror acte normative?
Cel mai recent răspuns: Canon02 , utilizator 21:07, 6 Februarie 2013
Ati pus carul inaintea boilor.
Cred ca intrebarea trebuia invers pusa, adica daca administratorul unei societati (care este numit prin actul constitutiv al societatii, deci de la infiintarea sociatatii) poate avea ulterior si alta functie in firma (ex. director).
De retinut ca primul apare in schema administratorul si apoi alte functii, daca organigrama permite acest lucru.
Problema are mai multe aspecte.
In primul rand, acel administrator (unic) se poate angaja pe functia respectiva de administrator la acea societate cu CIM inregistrat la ITM in baza art. 196 indice 1 din Legea 31/1990.
Ulterior, in baza art. 35 alin (1) Codul muncii, poate sa mai detina si alte funcii remunerate, prin cumul de functii.
Altfel, poate ramane simplu administrator numit, dar cu CIM pe oricare alta functie, fara cumul de functii.
Intrebarea este pusa corect si era daca asociatul unic si administratorul unei societati care nu se ocupa de administrarea in fapt a firmei ,poate fi substituit in atributiile de administrare de directorul societatii care este angajat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si administrator srl live_maz live_maz s-a modificat din nou L31/1990? eu stiam ca asociatul unic al unui srl poate fi angajat al acesteia cu conditia sa nu fie si administrator. ati auzit despre ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)
Administrator salariat deacroxana deacroxana Am urmatoarea situatie: X este asociat unic la o firma. In actul constitutiv se mentioneaza urmatoarele: \"conducerea societatii este efectuata de catre ... (vezi toată discuția)