avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare CI

Buna ziua. Fetita mea a implinit 14 ani in septembrie 2012, noi suntem in divort (atunci se terminase fondul si era la apel, acum e terminat si apelul si s-a facut recurs). Sentinta nu s-a redactat inca de la tribunalul bucuresti. La politie era o doamna si a zis ca ea nu a mai intalnit o astfel de situatie si ca nu stie cum sa faca. Problema e ca pana la definitivarea divortului mai este cale lunga si fetita anul asta intra la liceu si as vrea totusi sa-i fac buletinul. In sentinta de fond si in incheierea de sedinta la apel, custodia e comuna. Exista vreo cale pentru a putea face buletinul? Multumesc.
Ati facut cerere de urgentare a motivarii la TB? Daca nu, mergeti si faceti, veti primi hotararea in aproximativ 2-3 saptamani. Altfel cine stie cat mai asteptati pana primiti comunicarea.
Cu aceasta hotarare puteti merge apoi la Evidenta Populatiei pentru a-i face CI.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
lonita, utilizator
Daca nu ati definitivat divortul, faceti cerere motivata sa va dea certificatul de casatorie de la dosar.
Buna ziua. Divortul nu e definitivat. Pe 19 .11.2012 s-a incheiat apelul, dar nu am primit sentinta nici pana acum (am sunat la TB si mi s-a spus ca inca nu e redactata) si in plus s-a declarat recurs . Deci e de durata. Exista o cerere tip? Tb sa mergem ambii parinti la TB sa facem cererea? Se poate rezolva asa?
Cererea de urgentare se depune personal la registratura sectiei civile care a judecat cazul, de la TB. Nu este un formular tip, scrieti esentialul. Cererea o face doar partea interesata, nu este nevoie sa o faca ambele parti.

"Domnule presedinte,
Subsemnatul..., adresa, CI, parte in dosarul civil nr..... va rog sa dispuneti urgentarea motivarii hotararii deoarece imi este necesara pentru...
Data, semnatura
"

Faptul ca s-a declarat recurs nu va incurca, decizia din apel este definitiva, chiar daca nu si irevocabila. Are valoare executorie.

Cu stima.
Dl Ionita va multumesc. Cineva a spus sa fac cerere pt scoatere certificat de casatorie de la dosar daca nu s-a definitivat divortul. La politie vor hotarare definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
catalin2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila? ksandra_33 ksandra_33 Buna ziua! Va rog frumos sa dati un sfat unui om aflat in incurcatura.Cum sa procedez pentru a obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila avand in ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hotarare judecatoreasca? mire9 mire9 O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - ... (vezi toată discuția)