avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea contenciosului administrativ - reintegrare in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea contenciosului administrativ - reintegrare in functia publica

Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la I.C.C.J prin care se dispune reintegrarea in functia de conducere si plata salariilor retro cu cheltuieli de judecata.
Intrebarea este ...Avand in vedere art. 24 din lege, aceasta decizie ICCJ trebuie executata din oficiu?
Daca nu se executa pot depune plangere la Parchet?
Totodata nu s-a executat nici hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de suspendare decizie de eliberare pana la solutionarea definitiva si irevocabila a actiunii in anulare in temeiul art. 14 si 15 din Legea 554/2004
Ce trebuie sa fac avand in vedere ca nu s-a executat aproximativ 11 luni? ma adresez parchetului?
Sesizez Comisia europena pentru abuzuri?
astept un raspuns sa vad care este opinia d-voastra
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 15 Februarie 2009
Daca in urma admiterii actiunii autoritatea publica este obligata sa incheie, sa inlocuiasca sau sa modifice actul administrativ, sa elibereze un alt inscris sau sa efectueze anumite operatiuni administrative, executarea hotararii definitive si irevocabile se face in termenul prevazut in cuprinsul acesteia, iar in lipsa unui astfel de termen, in cel mult 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii.
In cazul in care termenul nu este respectat, se aplica conducatorului autoritatii publice sau, dupa caz, persoanei obligate o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere, iar reclamantul are dreptul la despagubiri pentru intarziere.
Neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile pronuntate de instanta de contencios administrativ, in termen de 30 de zile de la data aplicarii amenzii prevazute la alin. (2), constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda de la 2.500 lei la 10.000 lei.
Sanctiunea si despagubirile se aplica, respectiv se acorda, de instanta de executare, la cererea reclamantului.
De acord, dar intram si sub incidenta art. 84 din Legea 168/1999 actualizata care spune ,, neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea....constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an ori cu amenda"

Nu mi-ati raspuns vis-a-vis de hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de suspendare act administrativ prev. de art. 14 si 15 ? aceasta nu a fost deloc pusa in aplicare mai ales ca era executorie de drept!
In opinia d-voastra nu ar constitui abuz de putere care ne trimite la Codul Penal la infractiunile de abuz in serviciu de toate felurile?
astept un raspuns
1. Nu se intra sub incidenta Legii nr.168/1999, intrucat exista o dispozitie clara in acest sens in Legea nr.554/2004, citata mai sus.
2. Se pot corobora articolele din Legea nr.554/2004 si Codul penal, in situatia in care nu este respectata o hotarare judecatoreasca. Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti nu se face din oficiu ci la cererea creditorului, chiar daca aceasta este executorie de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in vechiul loc de munca pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Imi poate explica cineva daca la reintegrarea in vechiul loc de munca dupa o sentinta data de tribunal se intocmeste un nou contract de munca sau e ... (vezi toată discuția)
Termen returnare taxa auto rosu gheorghe rosu gheorghe In 27 decembrie 2011 s-a dat sentinta prin care am castigat returnarea taxei de prima inmatriculare, dobanda fiscala si cheltuieli de judecata. La 03.02.2012 ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)