Am mostenit un teren agricol de 4 ha,care era intr-o asociatie agricola formata pe bazele fostului CAP; am retras acest teren din asociatie in sept.2012 si am solicitat restituirea partilor sociale actualizate care mi se cuvin,cf art 34 din legea 36/91 dar presedintele asociatiei amina sub diverse motive avizarea cererii mele;cum trebuie sa procedez in continuare? Multumesc frumos!
Nu cred ca ati ales cea mai buna sectiune din forum, pentru a deschide discutia, motiv pentru care voi transfera discutia in sectiunea - raspunsuri in comunitate, pentru ca si alti colegi sa isi dea cu parerea.
Verificati in legea nr. 36/ 1991, care sunt mentiunile referitoare la aprobarea cererii dvs. de catre asociatie (termen de raspuns, motive pentru aprobare/ respingere cerere de retragere din asociatie, etc.).
Reveniti cu o adresa prin posta cu confirmare de primire, in care invocati in ce conditii prevede legea nr. 36/ 1991 ca sa nu se aprobe si care sunt motivele invocate dvs. (verbal/ in scris ?) de catre presedintele asociatiei pentru ca cererea de retragere din asociatie sa nu va fie aprobata. Solicitati un raspuns scris din partea asociatiei respective.
Incercati sa invocati si OG nr. 27/ 30.01.2002 art.8 privind petitiile, care mentioneaza obligativitatea de a da raspuns in scris la petitii/ cereri, etc. in termen de 30 de zile calendaristice, desi legislatia respectiva se refera la institutii publice si nu cred ca asociatia respectiva poate fi asimilata ca institutie publica.
Ulterior puteti deschide actiune in instanta civila.