avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Buna ziua!am revenit cu o mica intrebare ina data de 28 sep 2012 judecatoria s-a pronuntat astfel "Solutie: Admite acţiunea formulată şi precizată de MAMA, în contradictoriu cu pârâtul TATAL. În baza art. 496 alin 3 C.civ. stabileşte domiciliul minorei MINORA ,la domiciliul mamei reclamante, respectiv în Bucureşti.............................. În baza art. 486 C.civil. dispune ca autoritatea părintească să revină în exclusivitate reclamantei. În temeiul art. 499 alin 1 C.civ. obligă pârâtul să contribuie la întreţinerea minorei MINORA, cu suma de 175 lei, lunar, începând cu data introducerii cererii, respectiv 18.02.2011 şi până la majoratul acesteia. Obligă reclamanta să permită pârâtului să aibă legături personale cu minora MINORA în prima şi a treia săptămână din lună, de vineri de la orele 18,00 până duminică la orele 18,00, la domiciliul acesteia. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 15 zile de la comunicare "
defapt am doua intrebarii
dupa da de 20.09.2012 data pronuntarii , pana in ziua de asta nu mi-a sosit decizia !de ce oare?
as putea schimba numele de familie al minorei(minora poarta numele tatalui , amintesc este un copil obtinut in urma uni concubinaj) tin sa specific ca tatal minorei nu a platit nici macar o luna din pensia alimentara , acesta ii este dator minorei de o suma destul de mare , mai mentioniz ca tatal minorei nu a mai vizitato pe aceasta de aproximativ 2 ani
ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:22, 8 Februarie 2013
Ar fi trebuit sa vi se comunice. Mergeti la arhiva judecatoriei si cereti o copie a sentintei, o definitivati si o prezentati unui executor judecatoresc pentru a plata pensiei de intretinere.


Potrivit art. 7 din OG nr. 41/2003, pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de tutore. Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotari autoritatea tutelara. Cand cererea de schimbare a numelui minorului este facuta de catre unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica. Acordul nu este necesar in cazul in care celalalt parinte este pus sub interdictie ori este declarat judecatoreste disparut sau decazut din drepturile parintesti. In cazul in care minorul a implinit varsta de 14 ani, cererea va fi semnata si de acesta. Pentru persoana pusa sub interdictie, cererea de schimbare a numelui se face de catre tutore, cu incuviintarea autoritatii tutelare. In cazul in care parintii copilului sunt decedati, necunoscuti, pusi sub interdictie, declarati judecatoreste morti ori disparuti sau decazuti din drepturile parintesti si nu a fost instituita tutela, in cazul in care copilul a fost declarat abandonat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, precum si in cazul in care instanta judecatoreasca nu a hotarat incredintarea copilului unei familii sau unei persoane, in conditiile legii, cererea de schimbare a numelui minorului se face de catre serviciul public specializat pentru protectia copilului din subordinea consiliului judetean ori, dupa caz, a consiliului local, al sectorului municipiului Bucuresti.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Primul pas e sa-i solicitati tatalui acordul, scrieti-i un e-mail, poate va raspunde tot in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor cristian p cristian p Va rog sa-mi spuneti ce lege si ce articol din ea interzice schimbarea numelui minorului fara acordul tatalui. Multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil Molesag Alina Molesag Alina Buna ziua. Daca sunt recasatorita ,pot schimba numele copilului ca al meu fara sa decad tatal din drepturi?are 10 ani (vezi toată discuția)
Schimb nume Florentina1421 Florentina1421 Am un băiat de 14 ani si sunt divorțat de 10 ani cu hotărârea judecătorească definitivă unde mi se încredințează copilul spre spre creștere și ... (vezi toată discuția)