avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua, imi puteti spune ,va rog, daca in timpul concediului de crestere al copilului pot incheie un contract de colaborare?
Cel mai recent răspuns: anca26elena , utilizator 17:13, 11 Februarie 2013
in ce consta acest contract de colaborare?
Pe durata CCC nu puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit , intrucat acest lucru poate duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC ... Este vorba numai despre veniturile din salarii, veniturile din activitati independente ( ex: PFA, din contractele de prestarii servicii etc.), veniturile din activitati agricole care sunt supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor L. 571/2003 privind Codul fiscal.

OUG nr.111/2010, art.16 :
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
..
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
......
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizarea de venituri in timpul concediului de crestere a copilului valentin_76 valentin_76 Buna seara! Am urmatoarea intrebare: O persoana care se afla in concediul pentru cresterea copilului si beneficiaza de indemnizate pt crestere copil pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului florinplaton florinplaton O persoana care este angajata si care pe langa asta mai are deschisa si o activitate independenta PFA, masura 141 poate beneficia de indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Solicitare date despre venituri in perioada concediu ingrijire copil ungcor ungcor Buna ziua, De curand mi s-a cerut de la Directia Asistenta Sociala o adeverinta privind veniturile realizate in perioada concediului de crestere copil. ... (vezi toată discuția)