avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale SOMATIE PLATA + TITLU EXECUTORIU
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

SOMATIE PLATA + TITLU EXECUTORIU

Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru chioscul respectiv. Si am primit titlu executoriu de plata pentru perioada 15.03.2005 - 30.09.2012. Titlul executoriu este datat 10.12.2012. Ma intereseaza sa stiu daca perioada de prescriptie pentru acest impozit este sau nu de 5 ani sau este mai mare si daca da, cat este. De asemenea as vrea sa stiu ce posibilitati de atac am impotriva acestui titlu executoriu. Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:45, 12 Februarie 2013
Prescriptia este de 5 ani, insa termenul se calculeaza de la 01 ianuarie a anului urmator in care a luat nastere dreptul de creanta. De ce titlu executoriu ? trebuia mai intai instiintare de plata /decizie de impunere iar apoi titlu executoriu daca decizia de impunere nu era contestata. Numai in caz de necontestare in termen legal aceasta devenea titlu executoriu.
Da, perioada de prescriptie este de 5 ani.
Puteti face o contestatie la executare.
Ce intelegeti prin titlu executoriu? Nu vi s-a emis mai intai o decizie de impunere? Cum vi s-a comunicat? In general, prescriptia creantelor bugetare este de 5 ani,da. In mod normal ar trebui sa puteti contesta decizia tot la ANAF si chiar in instanta si apoi sa se puna problema executarii si a constestatiei la executare.
Daca somatia si titlul executoriu din 10.12.2012 au fost emise pt prima data fara sa mai fi fost si alte somatii+titluri emise si publicate pe site-ul sau la sediul primariei / consiliului judetean- care se considera comunicate-, atunci ar fi trebuit sa fie urmarite doar debite si sume accesorii(majorari, penalitati) din 2007,2008,2009,2010,2011 si cele din 2012 cu termen de scadenta depasit.

Decizile de impunere se emit de autoritatile fiscale ori de cate ori se modifica baza de impozitare ca urmare a declaratiilor fiscale ale contribuabililor, a constatarilor organului fiscal sau in baza raportului de inspectie fiscala ( art 85,85 cod de procedura fiscala)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)
Impunere cass- titlu executoriu nicoleta2017 nicoleta2017 Buna ziua, Am primit un titlu executoriu pentru neplata contributiei lunare a cass ului, pe anul 2016, an in care nu am avut nici un venit .Pot sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)