avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare

Buna ziua!
Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia mea (mama mea si tatal meu, ambii pensionari) avem in plasament familial un baietel, care acum are varsta de 7 ani. Este singurul copil din familia noastra, l-am considerat membru al familiei, nefacandu-se niciodata nici un fel de deosebire intre el si ceilalti membri. I s-a asigurat totul, exact ca unui copil crescut de parintii biologici. Am ajuns la varsta de 7 ani, am inceput clasa pregatitoare si a inceput si avalansa de probleme. Copilul, diagnosticat cu ADHD la varsta de 3 ani, nu se integreaza in
mediul scolar...(Precizez ca a frecventat si grupele obligatorii de la gradinita). Invatatoare se plange zilnic de comportamentul lui, de fata cu ceilalti parintisi cu colegii de clasa, ii face morala, il numeste frecvent limitat si ne cere sa-l mutam din clasa ptr ca deranjeaza. S-a ajuns in stadiul in care copilul povesteste acasa ca nimeni nu se joaca cu el la scoala, nu i se vorbeste, incaseaza pumni si palmi peste obraji de la ceilalti copii....La scoala invatatoarea nu ii acorda atentie, si exercitiile din clasa le efectuam acasa impreuna, ptr ca la ore copilul nu este supravegheat sa-si rezolve temele. Colegii nu socializeaza cu el, copilul este marginalizat! Chiar in aceasta seara am avut o discutie foarte neplacuta la telefon cu invatatoarea care cu un ton ridicat mi-a cerut sa mut copilul din clasa ptr ca nu isi poate tine orele din cauza lui. la intrebarea mea de ce permite celorlati copii sa-l loveasca pe baietelul nostru, raspunsul dascalului a fost ca ëste reactia fireasca a copiilor enervati de atitudinea baiatului nostru". Adica le este permis sa il loveasca cu pumnul in stomac? Sa-l traga de par si sa-l palmuiasca? Ei sunt absolviti de orice vina, ba dinpotriva incurajati sa aiba aceasta atitudine fata de copilul nostru?! Am nevoie de o parere avizata! Am nevoie de ajutor!
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
Lacd, utilizator
La directoare ati fost?
Discutille s-au purtat intre noi si invatatoare, nu am implicat inca directorul scolii. I-am spus invatatoarei ca ma voi adresa directorului daca nu isi revizuie atitudinea. Raspunsul ei a fost ca i se va adresa ea directorului inaintea noastra si il va pune in tema cu toata situatia. Credeti-ma, ne-am atasat cu adevarat de acest copil si ii urmarim binele si interesul. Sunt profund dezamagita de atitudinea invatatoarei si de felul in care doreste sa rezolve aceasta problema.
Enumerand aspectele mai sus expuse, incepeti cu o sesizare a inspectoratului scolar. Ulterior acestei sesizari, in functie de raspunsul primit , de masurile luate sau neluate mergeti mai departe cu sesizarea altor institutii, pana cand persoana invinuita va fi sanctionata
In acest caz se incalca grav drepturile si libertatile minorului consacrate de Legea 272/2004 .
Ar trebui maine sa mergeti dumneavoastra la direct inaintea educatoarei ca sa nu inventeze dansa .
Faceti sesizare scrisa privind atitudinea educatorului (invatatoarea in acest caz), incercati sa va faceti probe, sesizati Protectia copilului cu privire la lucrurile care i se intampla micutului la scoala.
IN functie de raspunsurile primite, evaluari etc., reveniti si o luam mai departe.

Alte discuții în legătură

Invatamant (probleme cu invatatoarea) ContSters172400 ContSters172400 Buna seara, Este ok daca ascund un reportofon in ghiozdanul copilului (fara stirea lui) ca sa aflu ce se intampla cu adevarat in clasa? Copilul meu, care ... (vezi toată discuția)
Pauzele dintre orele de clasa a elevilor mihaialbert mihaialbert Buna ziua, Am un copil in clasa I. Petrece 4 ore de cursuri zilnic de luni pana joi la scoala, iar vinerea are 5 ore. Nemultumirea mea este ca in pauze toti ... (vezi toată discuția)
Probleme elevi clasa a ii-a georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Am copilul elev in clasa a II a la o scoala din Bucuresti. La inceputul acestui an a venit o colega noua, diagnosticata cu ADHD , ramasa repetenta ... (vezi toată discuția)