avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare

Buna ziua!
Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia mea (mama mea si tatal meu, ambii pensionari) avem in plasament familial un baietel, care acum are varsta de 7 ani. Este singurul copil din familia noastra, l-am considerat membru al familiei, nefacandu-se niciodata nici un fel de deosebire intre el si ceilalti membri. I s-a asigurat totul, exact ca unui copil crescut de parintii biologici. Am ajuns la varsta de 7 ani, am inceput clasa pregatitoare si a inceput si avalansa de probleme. Copilul, diagnosticat cu ADHD la varsta de 3 ani, nu se integreaza in
mediul scolar...(Precizez ca a frecventat si grupele obligatorii de la gradinita). Invatatoare se plange zilnic de comportamentul lui, de fata cu ceilalti parintisi cu colegii de clasa, ii face morala, il numeste frecvent limitat si ne cere sa-l mutam din clasa ptr ca deranjeaza. S-a ajuns in stadiul in care copilul povesteste acasa ca nimeni nu se joaca cu el la scoala, nu i se vorbeste, incaseaza pumni si palmi peste obraji de la ceilalti copii....La scoala invatatoarea nu ii acorda atentie, si exercitiile din clasa le efectuam acasa impreuna, ptr ca la ore copilul nu este supravegheat sa-si rezolve temele. Colegii nu socializeaza cu el, copilul este marginalizat! Chiar in aceasta seara am avut o discutie foarte neplacuta la telefon cu invatatoarea care cu un ton ridicat mi-a cerut sa mut copilul din clasa ptr ca nu isi poate tine orele din cauza lui. la intrebarea mea de ce permite celorlati copii sa-l loveasca pe baietelul nostru, raspunsul dascalului a fost ca ëste reactia fireasca a copiilor enervati de atitudinea baiatului nostru". Adica le este permis sa il loveasca cu pumnul in stomac? Sa-l traga de par si sa-l palmuiasca? Ei sunt absolviti de orice vina, ba dinpotriva incurajati sa aiba aceasta atitudine fata de copilul nostru?! Am nevoie de o parere avizata! Am nevoie de ajutor!
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
Lacd, utilizator
Stimata Doamna, copilul a fost inscris in singura clasa pregatitoare din cartier! de unde ati fi dorit sa stim daca invatatoarea va fi intelegatoare si rabdatoare sau nu? Credeti ca ni s-a spus de la inceput ca ea va face discriminare si imi va marginaliza copilul? Invatatoarea intarzie aproape zilnic la clasa si da, stiu si alti parinti de aceasta situatie de aceea s-au si autosesizat si la sedinta cu parintii au venit cu propunerea ca in fiecare dimineata sa ramana la clasa cate un parinte / bunic, pana invatatoarea binevoieste sa apara la scoala. Vi se pare normal? Copii de 6-7 ani sunt lasati singuri, nesupravegheati, aproape in fiecare dimineata. Iar pe de alta parte, nu mi se pare normal ca eu sa mut si sa plimb copilul de la o clasa sau scoala la alta, doar ptr ca pe invatatoare o deranjeaza la vedere un copil de la casa de copii. nu am sa mut copilul dintr-o clasa unde are colegi de la gradinita, fetze cu care el este obisnuit, copii cu care este prieten din grupa mica. Consider ca are nevoie sa ramana intr-un cadru in care s-a obisnuit cu colegii, profesorii, clasa... In rest ati scris din nou pe langa subiect.....
Mult curaj in continuare in demersurile pentru a apara dreptul copilului la un tratament egal in scoala si societate! Dar el va simti aceasta lupta si sa nu ne intrebam mai tarziu de ce apare Refuzul de a ti mai intelege aproapele!
Copilul a lipsit o saptamana de la scoala, a fost bolnav, timp in care invatatoarea a impartit parintilor colegilor de clasa, fise cu caracterizarea negativa a copilului ( galagios, agresiv, alearga pe coridoare, umbla in penarele copiilor, se bate, .....).
Cum adica invatatoarea intarzie si parintii sa faca cu randul? Ce sa faca? Treaba invatatoarei?
Eu propun sa nu mai vina.
Si un copil nu trebuie sa se plieze pe un pedagog, ci pedagogul pe copiii pe care ii indruma.
Din pacate, avand in vedere amploarea scandalului, nici eu nu cred ca acelui copil ii va fi bine in continuare acolo. dar sa plecati asa, fara nicio atitudine, imi pare gresit.

Cand un adult isi accepta soarta posomorata in detrimentul unor copii pe care ajunge sa-i lege de pat, imi pare rau, dar nu am compasiune. Se fac sesizari ca eu, una singura asistenta, nu pot avea grija de ei si ca nu-mi ramane decat sa-i leg de pat!!! Si se trimitea la director, la minister si casnd venea presa, surpriza: n-am avut ce face, m-am plans peste tot de situatia drastica a copiilor.
Dar sa-i legi asa de pat pe considerentul ca cineva ti-a spus din gura ca nu se mai angajeaza...
nici un raspuns pertinent, in afara de raspunsurile lui AVLIL. doamna din ce oras sunteti?daca sunteti din cluj va rog sa ma contactati pe privat,va ajut gratis.pai pe nesimtita aia o dadeam de toti peretii si o duceam de gat la director(la figurat,pentru ca la propriu mergeam direct in birou la director si ii aratam legitimatia de avocat si il intrebam daca vrem sa fim prieteni sau ies pe usa ca dusman.ce inseamna sa imi coordonez toate eforturile pentru a le demonstra ca au hibe mare in organizare si la modul in care se rezolva diferite probleme interne.e imposibil ca o institutie din sistemul de invatamant sa aiba toate mecanismele reglate la fix.sa nu mai spun ca direct plangere penala cu un exemplar lipit de fruntea invatatoarei si unul la registratura la parchet.audienta direct la inspectorat)..orice copil de scoala primara poate fi catalogat cu ADHD pentru ca aia fac ei,fug,racnesc,se bat,nu se pot concentra,etc....

doamna,o discutie cu un avocat va costa intre 50-150 de lei.mergeti si cereti indrumare,problema se poate rezolva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invatamant (probleme cu invatatoarea) ContSters172400 ContSters172400 Buna seara, Este ok daca ascund un reportofon in ghiozdanul copilului (fara stirea lui) ca sa aflu ce se intampla cu adevarat in clasa? Copilul meu, care ... (vezi toată discuția)
Pauzele dintre orele de clasa a elevilor mihaialbert mihaialbert Buna ziua, Am un copil in clasa I. Petrece 4 ore de cursuri zilnic de luni pana joi la scoala, iar vinerea are 5 ore. Nemultumirea mea este ca in pauze toti ... (vezi toată discuția)
Probleme cu invatatoarea ramo81 ramo81 bunaziua am si eu o nelamurire ce pot sa-i fac unei invatatoare care are clasa 1 si ii terorizeaza cumplit pe copii ii bate ii pune in jenunchi cu ... (vezi toată discuția)