avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru parcare intr o statie cu alveola
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru parcare intr o statie cu alveola

Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti, sa ma ajutati, sa mi dati idei.

Pe un drum principal din Oradea, B-dul Dacia fiind cu lucrul pe o dubita am oprit autoutilitara, pentru nici 2 minute. Am intrat pana intr un magazin d constructii, mi am pus o stampila pe foaia de parcurs si am iesit. Mentionez masina avea avariile puse si era aproximativ 1 m in alveola, autobusul chiar avea loc suficient ... . Cand am revenit la masina, d-l politist prezent langa aceasta. Mi a cerut actele, fara sa se prezinte, l am intrebat care ar fi motivul pentru care imi cere actele. Mi a spus pentru oprirea masinii intr un loc nepermis. I am explicat frumos ca am lipsit doar 2 minute, am intrat pana in magazin si am iesit, ca sunt cu marfa in masina, mi am cerut scuze, i am spus sa nu ma amendeze doar pt atat, am vorbit frumos. Prima replica al acestui tanar politist fiind. " Din secunda doi in care nu ati fost in masina se considera parcare neregulamentara. Ok i am dat actele, m am gandit asta e sunt vinovat pt parcare, am sa primesc 150 ron amenda, 75 ron in 48 ore( ghinionul meu).
Politistul a revenit aproximativ in 15 minute, si mi a spus ca am 600 RON amenda : 150 ron pentru parcare neregulamentara + 450 RON pentru folosirea avariilor in mod nejustificat. In momentu respectiv am luat soc total, mi a spus daca vreau sau nu sa semnez ca ei se grabesc la un anumit accident, a ridicat tonu ... etc ... pana la urma am semnat. Vreau sa actionez in judecata. Amenda mi se pare exagerata, pana la urma chiar e exces de zel din partea acestuia.
Vreau sa actionez in judecata, dar inca nu stiu exact pe ce cale sa merg : s a stricat masina, sa mi caut martor, sa spun pe bune ce si cum, etc .,.. ?
M a enervat la maxim acest tanar politist, cred ca nu i a placut fata mea si s a gandit sa ma incarce cu puncte si amenzi. Astept pareri, sugestii etc.

VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:38, 1 Februarie 2018
Invocati un caz de forta majora pt care a trebuit sa opriti, gen ceva defectiune brusca indicata de bordul electric al autoutilitatei, acesta fiind si motivul pt care ati folosit avariile.Important sa anulati amenda . Indicati si un martor care sa sustina cele spuse de dvs privind defectiunea
Am inteles. Multumesc frumos . Sanatate multa
Daca mai stie cineva alte cai de atac, le astept.

Va multumesc
Nu doar dumneata. Si altii.
In primul rind trebuie sa dati cu exactitate toate datele:
1. Descrierea faptei cum scrie in procesul verbal.
2. Articolul care este indicat a fi prevazut pentru fapta dvs. si cel pentru care ati fost sanctionat.
Se pot gasi elemente care sa va ajute, datorita unor greseli de completare a PV de contraventie.

Altfel, ati avea circumstante atenuante bazate pe:
Articolul 63 (OUG
(1) Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.
(2) Nu se considera oprire:
a) imobilizarea vehiculului atat timp cat este necesara pentru imbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;
b) imobilizarea autovehiculului avand o masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, atat timp cat este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale.

Ati precizat ati oprit autoutilitara din motive comerciale si probabil magazinul respectiv nu are parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru parcare neregulamentara exagerata. idei pentru cai de atac ! onciuadrian onciuadrian Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti, sa ma ajutati, sa mi dati idei. Pe un drum principal din Oradea, B-dul Dacia fiind cu lucrul ... (vezi toată discuția)
Daca nu mi s-a ridicat masina si nici nu am primit vreo hartie la mana e posibil sa imi vina o amenda acasa? utilizaor alexandra utilizaor alexandra buna ziua azi am fost pusa in urmatoarea situatie: am parcat regulamentar (in sensul ca nu era nici un semn in locul respectiv de stationare sau oprire ... (vezi toată discuția)
Oprirea autovehicului dupa trecerea de pietoni pentru debarcarea unei persoane SorinST SorinST Buna ziua, As dori sa stiu daca oprirea autovehicului dupa 1m de trecerea de pietoni, care si coincide si cu statia de autobus atat timp cat am lasat o ... (vezi toată discuția)