avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se face interogarea martorilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se face interogarea martorilor

daca cineva ma acuza pe nedrept de o fapta care s-a petrecut in casa la mine si aduce 2 martori falsi care spun ca la momentul respectiv au fost in casa la mine .cum pot fi interogati martorii ca sa se vada daca spun adevarul sau mint?
Cel mai recent răspuns: dia22 , utilizator 16:49, 13 Februarie 2013
Prin punerea unor intrebari legate de aspectul locuintei, pozitia mobilei etc ca sa demonstrati ca nu cunosc interiorul locuintei.
Se asculta separat,in asa fel incat nici unul dintre ei sa nu stie la ce intrebari a raspuns celalalt.Daca este nevoie,vor fi supusi confruntarii.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
andymaurul, utilizator
@gerberga & @andymaurul


Apreciez raspunsurile date de catre dvs,insa daca persoana care aduce acei doi martori ii invita pe acesti martori falsi in camera unde s-au petrecut lucrurile si se vor intelege ce si cum sa povesteasca ca s-a intamplat,apoi la interogare acesti martori stiu cum arata lucrurile,obiectele din casa / camera si daca s-au si inteles cum sa povesteasca,eu nu stiu daca ar mai functiona aceasta interogare de a se afla adevarul.

Totusi sunt de acord si apreciez raspunsurile dvs.

Detectorul de minciuni nu ar fi o proba?
cel mai rau este daca te acuza de sechestrare, cat timp au fost la tine in apartament. vezi si cazul lui Gigi Becali, in Romania sa bati si sa umplii de sange pe altcineva - 1 luna cu suspendare sau amenda.

Insa sechestrare (adica sa fie cineva la tine in apartament chiar daca nu ii faci absolut nimic) pentru asta poti lua usor 15 ani de inchisoare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa! camelia21 camelia21 Buna ziua!Ma aflu intr un litigiu de munca cu fostul angajator,ma acuza pt niste fapte la care eu nu am participat si vreau sa il acuz de marturie ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea deplasarii in alt judet pt. cercetari Maria300 Maria300 Poate fi \"obligata\" in vre-un fel o persoana ( in varsta de peste 70 de ani ) sa se deplaseze intr-un alt judet pt. a participa la cercetarile intreprinse de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu martorul care nu isi mai aminteste toata intamplarea doinitta doinitta Sunt chemata ca martora ca sa descriu o intamplare dar care s-a petrecut cu aproximativ un an in urma. Nu stiam ca voi fi citata ca martora. Din pacate nu imi ... (vezi toată discuția)