avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... plata eronata catre o societate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

plata eronata catre o societate

In anul 2011 o societate(1) a primit o suma ce trebuia sa intre in contul altei societati(2) de la care avem factura emisa,dar dintr-o eroare pe ordinul de plata a fost trecut CUI-ul si contul in banca altei societatii(1) .
In anul 2012 in urma punctajului cu sociatatea(2) am verificat si am luat legatura telefonic cu societate(1).Societatea(1) a recunoscut suma primita dar imi comunica ca nu are suma sa mi-o returneze.
Ce pasi legali pot urma sa pot pentru recupara suma si ulterior sa imi pot achita datoria catre societatea(2).
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 20:25, 13 Februarie 2013
Obtineti un extras de cont de confirmare debit de la societatea care a primit banii necuveniti, semnat si stampilat de catre aceasta.Purtati o corespondenta scrisa cu respectiva societate, corespondenta pe care s-o puteti prezenta alaturi de extrasul de cont oficiului juridic.Acesta va intocmi dosarul de deschidere a unei actiuni in instanta.S-ar putea ca procedurile initiate de jurist si transmiterea catre firma a intentiilor dvs sa fie suficient pentru recuperarea banilor.In caz contrar procesul deschis isi va urma cursul.Oricum,societatea nu avea dreptul sa foloseasca banii necuveniti ci trebuia sa-i restituie imediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar? iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat al unei banci si a trebuit in baza unui certificat de moștenitor ... Cristina220289 Cristina220289 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu următoarea situatie: sunt angajat al unei banci si a trebuit in baza unui certificat de moștenitor sa întocmesc 2 ordine ... (vezi toată discuția)
Plată cont iban eronat, încasare necuvenită Whybal Whybal Plată cont IBAN eronat, încasare necuvenită Am cumpărat un produs iar ulterior l-am returnat. In momentul în care am dat IBAN-ul , nu știu cum de am ... (vezi toată discuția)