avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neoprire la semnalele agentului rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neoprire la semnalele agentului rutier

Salutare.
Am si eu o intrebare. In cursul diminetii am traversat o intersectie pe culoarea verde a semaforului, numai ca sa observ ulterior agentul de circulatie. Nu am depasit limita de viteza, dar pur si simplu nu l-am observat, intersectia fiind destul de mare si el ne-fiind pozitionat foarte aproape de banda pe care mergeam eu. In plus, eram concentrat pe culoarea semaforului (in dreapta), agentul fiind in partea stanga, inspre centrul intersectiei :O. L-am observat abia in retrovizoare, auzind si fluierul :(. Am incetinit (10km/h?) dar nu mi-am dat seama daca imi face semn sa opresc sau nu, deja traversasem intersectia si in cateva clipe am observat masinile din spate care s-au pus in miscare. Am considerat ca nu mai am cum sa opresc pe dreapta in conditii de siguranta, asa ca mi-am continuat drumul.
Acum, nah, :( vazut-nevazut, se cheama ca nu am respectat indicatiile agentului, ceea ce inseamna amenda contraventionala si suspendarea permisului 30 zile #-o.
Inteleg ca amenda / procesul verbal pot ajunge prin posta acasa, dar cu suspendarea permisului cum se poate intampla? Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: dep82 , utilizator 11:11, 15 Februarie 2013
Practic, intr-o intersectie semaforizata in care se afla si un agent de politie, Dvs ati intrat in intersectie la aparitia culorii verzi a semaforului, iar ulterior cei din spatete Dvs au patruns in intersectie ca urmare a semnalului agentului de circulatie, tot pentru verde la semafor. Chiar daca agentul ar fi vrut sa va opreasca nu avea cum sa va faca vreun semn de oprire ( din spate) - nu poate dovedi ca l-ati vazut, ca v-a facut semn sau ca n-ati vrut sa opriti. Nu cred ca sunteti pasibil de sanctionare.
multumesc pentru info.
ce as mai putea adauga/clarifica: am patruns in intersectie direct pe culoarea verde a semaforului (era deja de ceva vreme - probabil semaforul ramanea pe aceasta culoare, de aceea era agentul in intersectie), nu la schimbare din rosu in verde; cu alte cuvinte nu am plecat de pe loc la verde, ci pur si simplu am continuat sa merg pe verde. viteza nu am cum sa fi avut prea mare, pentru ca tocmai iesisem (50-100m) de pe o strada laterala.
e drept, la semafor mai era o masina oprita; ar fi trebuit sa ma gandesc si la eventualitatea prezentei unui agent, dar m-am concentrat sa verific ca nu trece niciun pieton strada si ca semaforul este/ramane pe culoarea verde; din nou, asta mi-a atras atentia spre partea dreapta a drumului, nu spre stanga, spre intersectie (drumul are 3 benzi pe sens, plus spatiu verde intre sensuri, plus refugiu de tramvai pe sensul opus - de aici banuiesc ca agentul era plasat mult mai in stanga, inspre centrul intersectiei).
multumesc oricum pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)
Contestare pv de contraventie, trecere pe culoarea rosie a semaforului. dorin94 dorin94 Buna ziua ! Am cateva intrebari legate de o contestatie a unui PV. Ieri seara, in jurul orei 20:50 asa cum a fost consemnat si in procesul verbal, am patruns ... (vezi toată discuția)